Επίθεση Τραμπ στο Ιράν

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ιράν εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Προέδρου του Ιράν, Χασάν Ροχανί, εναντίον του Λευκού Οίκου.

Με ανάρτηση στο Twitter ο κ. Τραμπ ανέφερε: «Ο υπέροχος ιρανικός λαός υποφέρει χωρίς πραγματικό λόγο. Η ηγεσία τους ξοδεύει όλα της τα χρήματα στην Τρομοκρατία και ελάχιστα σε οτιδήποτε άλλο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση βομβών από το Ιράν, που σκότωσαν 2.000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «η αδαής και πολύ προσβλητική ανακοίνωση που έκανε σήμερα το Ιράν δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν ενάντια σε οτιδήποτε αμερικανικό θα αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη και συντριπτική ισχύ. Σε ορισμένους τομείς, συντριπτική σημαίνει αφανισμός. Δεν έχει πλέον άλλους Τζον Κέρι και Ομπάμα!»

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δείχνει να κορυφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα ξεκίνησαν με την πυρπόλιση δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν, με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό.