Εκλογές 2019: «Γαλάζιες» οι 11 από τις 13 περιφέρειες

Σαφές προβάδισμα σε έξι από τις  επτά περιφέρειες στις οποίες δεν είχε εκλεγεί περιφερειάρχης από τον πρώτο γύρο έχουν οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ως εκ τούτου, μετά και τον σημερινό β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών, 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας βάφτηκαν «γαλάζιες».

H πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δόθηκε από την Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην περιφέρεια Αττικής η επικράτηση του Γιώργου Πατούλη έναντι της Ρένας Δούρου είναι συντριπτική, καθώς ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 66,2%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει 56,40%, έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος συγκεντρώνει 43,60%.

Η Ρόδη Κράτσα είναι η μεγάλη νικήτρια στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς επικρατεί έναντι του Θεόδωρου Γαλατσάτου με ποσοστό 59,1%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου προβάδισμα με 52,7% έχει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με 47,3%.

Και στην Στερεά Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) έχει πάρει «κεφάλι» με 51,4% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος συγκεντρώνει 48,6%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr