Δ. Παπαδημούλης: Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη η νίκη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Δ. Παπαδημούλης: Δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη η νίκη

«Πρέπει με βάση την πραγματικότητα να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε, έτσι ώστε στον καινούργιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, με το διακύβευμα του ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι και νικηφόρο -γεγονός πολύ δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο». Aυτό σχολίασε ενόψει των εθνικών εκλογών ο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή  που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έκανε λόγο για τη δεξιά και την ακροδεξιά, ότι πλέον οι δύο ιδεολογίες έχουν σχέση και συνεργασία «μέσα στη Δεξιά ενισχύεται η ακροδεξιά τάση η οποία είναι ισχυρή κι όχι μόνο δεν την πετούν απ’ έξω, αλλά ο Όρμπαν κάνει παιχνίδι. Η υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν, ως διάδοχος του Γιούνκερ, δείχνει ότι η παραδοσιακή Δεξιά πάει πιο δεξιά και υπάρχει ανοιχτός ο αρραβώνας της Δεξιάς με την Ακροδεξιά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κυρίαρχο όπως είπε ρόλο στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα που παίζει και θα παίξει και στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εδραιώσουμε αυτό που όλοι συνομολογούν στην Ευρώπη: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή του να συγκροτήσει μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία, έχει κερδίσει στρατηγικά το ρόλο του βασικού πόλου στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία».