Στα εθνικά θέματα «όλοι μαζί». Είναι ανάγκη

Θα μου πεις είναι η ώρα τώρα για αφορισμούς; Για κριτική σαν μετά Χριστόν προφήτης;

Όχι, δεν είναι. Όμως δεν μπορώ να μην σημειώσω, να μην ΤΟΝΙΣΩ, να μην υπογραμμίσω το προφανές (που όπως αποδεικνύεται δεν είναι προφανές…). Αναφέρομαι στην έκτακτη χθες σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Α. Τσίπρα. Μια καθαρά κυβερνητική σύσκεψη, παρέα με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Αντικείμενο οι συνεχείς και εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, η πρόθεσή της για γεώτρηση σε μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ και ποια θα είναι η κοινή γραμμή Ελλάδας- Κύπρου.

Οκ, απαραίτητο το ΚΥΣΕΑ, αλλά στην παγκόσμια κοινή γνώμη είναι ανάγκη να βγει μια εικόνα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εθνικής ομοψυχίας, με την πρωτοβουλία από τον Α. Τσίπρα της άμεσης σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ, Πρ. Παυλόπουλο.

Έτσι μόνο οι απέναντι, αλλά ταυτόχρονα και ο πλανήτης ολόκληρος θα πάρουν το μήνυμα ότι με τα εθνικά θέματα, με θέματα εθνικής άμυνας και προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν παίζουμε.

Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν επιτέλους οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τα… πείσματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί πιο ικανοποιητικά τέτοιες κρίσεις και να κάτσουν ΟΛΟΙ σε ένα μεγάλο τραπέζι και να έχουμε ως Έθνος, ως κράτος ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. Αυτήν που ΔΥΣΤΥΧΩΣ για μια σειρά από σοβαρούς λόγους δεν κατορθώσαμε ως χώρα να έχουμε στο θέμα «Μακεδονικό».

Καλές οι εκλογές, καλό το προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά τα εθνικά είναι απείρως πιο σοβαρά…

Εύχομαι ειλικρινά και ελπίζω να μην χρειαστεί να συνεννοηθούν «όλοι μαζί» υπό άσχημες περιστάσεις στο μέλλον…

 

Δημήτρης Κυριακού