Διονύσης Κερασιώτης: «Η διοίκηση τoυ Κορωπίου να περάσει σε νέα γενιά» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Διονύσης Κερασιώτης: «Η διοίκηση τoυ Κορωπίου να περάσει σε νέα γενιά»

   Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορωπίου, Διονύσης Κερασιώτης, ξεδιπλώνει τις σκέψεις και το όραμά του μέσα από το stoproskinio.gr, απαντώντας με ειλικρίνεια και σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τη κατάσταση που επικρατεί στη πόλη, δίνοντας την ίδια στιγμή το μήνυμα στους δημότες ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της πρωτεύουσας των Μεσογείων.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», δεν παραλείπει να τονίσει τις προγραμματικές προτεραιότητες που έχει για ένα Κορωπί που θα αποτελέσει στο μέλλον «μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

Ποιο είναι το όραμά σας για την πόλη του Κορωπίου;

Το όραμά μας είναι να γίνει το Κορωπί για σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με τις απαραίτητες υποδομές για φυσικό αέριο, αποχέτευση, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, χώρους περιπάτου -αναψυχής και διαχείρισης απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή.

Επίσης οραματιζόμαστε Δημοτική Διοίκηση που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του αντί να δηλώνει αναρμόδια και να τον ταλαιπωρεί με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εάν εκλεγείτε Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές, ποια θα είναι η πρώτη ενέργειά σας τη 1η Σεπτεμβρίου;

Δύο θα είναι οι άμεσες ενέργειες:

 1. Ευρύτατη 3μηνη διαβούλευση για τη μορφή της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας. Η υποβάθμιση του κέντρου του Κορωπίου και η υστέρησή του σε σχέση τις γειτονικές πόλεις πρέπει να σταματήσει άμεσα.
 2. Προσεισμικός έλεγχος και εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία. Είναι απαράδεκτο που έως Δήμος σήμερα δεν έχουμε φροντίσει για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού σε αυτούς τους δύο βασικούς τομείς.
 3. Από τι θα κριθεί η μάχη των φετινών δημοτικών εκλογών;

Θα κριθεί από το γεγονός ότι το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στα εννέα έτη της θητείας της ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών. Οι δημότες έχουν κρίνει το έργο της και το έχουν αξιολογήσει αρνητικά και αναζητούν την αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου.

Σε τι τομείς θεωρείτε ότι μπορείτε να τα πάτε καλύτερα σε σχέση με τη σημερινή δημοτική αρχή;

Στη διεκδίκηση και απορρόφηση πόρων τόσο από Ευρωπαϊκά όσο και από Εθνικά Προγράμματα για έργα υποδομής και αναπλάσεων. Έχουμε και την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να το πετύχουμε.

Επίσης στη αποτελεσματικότητα και στην ομαδική εργασία. Η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργεί με ενός ανδρός αρχή και χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχει κανένα σημείο σύμπλευσης με τη τωρινή συμπολίτευση; Το λέμε από την άποψη ότι τα προβλήματα και οι στόχοι για τη πόλη είναι κοινά για όλους…

Στις διαπιστώσεις των προβλημάτων σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε.

Μας χωρίζει όμως άβυσσος στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Πιστεύουμε στην ομαδική εργασία και όχι στην ενός ανδρός αρχή. Θέλουμε Δήμο που να συμπαρίσταται στο Δημότη με φροντίδα και οργανωμένες διαδικασίες και όχι να τον θέλει εξαρτώμενο από παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπίες.

 1. Θα θέλαμε συνοπτικά να μας πείτε τα βασικά σημεία (περιληπτικά) του προγράμματός σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της παράταξής σας;
 2. Ανάπλαση του ιστορικού και εμπορικού μας κέντρου.
 3. Αναβάθμιση των οικισμών με Δημοτική Συγκοινωνία και υποδομές.
 4. Αξιοποίηση του παραλιακού μας μετώπου.
 5. Ποιοτική αναβάθμιση των βιομηχανικών μας περιοχών με περιβαλλοντικούς όρους.
 6. Ταχύτατη ολοκλήρωση των εκκρεμών σχεδίων πόλης.
 7. Εκσυγχρονισμό της αγροτικής μας παραγωγής.
 8. Άψογη συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών μας υποδομών.
 9. Σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Ο Δήμος να μπει στην ψηφιακή εποχή.
 10. Ταχύτατη αύξηση της ανακύκλωσης. Διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 11. Σύσταση μόνιμων ομάδων εργασίας με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα αναζητούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων για να αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.
 1. Το προεκλογικό σλόγκαν της παράταξής σας ποιο είναι;

     Αλλάζουμε το Κορωπί.

Έχει η παράταξή σας κομματικό χρίσμα ή δέσμευση;

Όχι, η παράταξή μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Το κοινό μας σημείο είναι η δέσμευσή μας στο πρόγραμμα για το Κορωπί της επόμενης δεκαετίας. Έχουμε ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων και απόψεων εκτός από τους νοσταλγούς των ναζί που έκαψαν και αιματοκύλισαν το Κορωπί 75 χρόνια πριν.

Η νεολαία έχει θέση στη παράταξή σας; Εάν εκλεγείτε, θα εμπιστευτείτε πόστα σε νέα ηλικιακά άτομα;

Έχει σημαντική θέση. Ναι θα εμπιστευθούμε πόστα σε νέα σε ηλικία άτομα φροντίζοντας πάντα να υπάρχει το απαραίτητο μείγμα τόσο νέων με ορμή και διάθεση όσο και μεγαλύτερων με εμπειρία και ωριμότητα.

Μια πιο προσωπική ερώτηση που έχει δυο σκέλη:

Πρώτον πως προέκυψε η υποψηφιότητά σας για τη δημαρχεία και δεύτερον εάν αισθάνεστε έτοιμος να αναλάβετε τις τύχες του τόπου μας.

Ασχολούμαι με τα κοινά στο Κορωπί εδώ και εννέα χρόνια περίπου. Ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 2010, γραμματέας της δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» την περίοδο 2010-2014 και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης την περίοδο 2014-2019.Μετά από προτροπή φίλων και αρκετών δημοτών αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στης Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Ναι αισθάνομαι έτοιμος, αυτά τα εννέα έτη έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία και γνώση των θεμάτων που αφορούν το Κορωπί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες της πόλης του Κορωπίου;

Η διοίκηση της πόλης να αλλάξει σελίδα και να περάσει σε νέα γενιά. Οι ανάγκες της δεκαετίας 2020-2030 απαιτούν νέους ανθρώπους και ιδέες.

Επίσης τους προτρέπω να συμμετέχουν περισσότερο στα «κοινά».  Μεγάλο μέρος της στασιμότητας της πόλης μας οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στα «κοινά».

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Κυριακού