Ραντεβού με την πραγματικότητα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ραντεβού με την πραγματικότητα

Σε λίγες ώρες από τώρα θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ”ψήφο εμπιστοσύνης” προς την κυβέρνηση. Μίας ”ψήφου εμπιστοσύνης” που μετετράπη σε τέτοια μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να καλύψει την ανάρτηση του κ. Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός καλύπτει το ”αψύ” ύφος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές. 

Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη εκφράζει ακόμα ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος. Υπάρχει μερίδα ψηφοφόρων που τρέφεται με το ”παλιό πολιτικό κατεστημένο”. Μπροστά σ’ αυτό, όλα μπορούν να λεχθούν και να γίνουν.

Μόνο που ακόμα και στο ”αμαρτωλό χθες”, με τις παραλείψεις και τα ελλαττώματα που είχε, υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα που θα είχαν απολογηθεί σε μία ανάλογη περίπτωση. Εδώ, όμως, ούτε ο κ. Πολάκης ούτε ο κ. Τσίπρας επέλεξαν να μιλήσουν συγκεκριμένα για την επίμαχη ανάρτηση.

Πλέον, ο λόγος περνά στους βουλευτές της πλειοψηφίας. Εκείνοι και εκείνες θα κρίνουν αν εννοούν την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη στην πράξη. Αν οι ίσες ευκαιρίες και η προσπάθεια των ΑμεΑ να έχουν τα εχέγγυα για να απολαμβάνουν ό, τι οι υπόλοιποι είναι μία εφαρμόσιμη πολιτική ή επιδέχεται a la carte θεώρησης.

Ας κατανοήσουν όλοι ότι το κομμάτι της επικοινωνίας δεν μπορεί να είναι το μόνο πεδίο πολιτικής στρατηγικής. Άλλωστε, αδιάψευστος κριτής είναι η πραγματικότητα. 

Ι. Διαμάντης