Όχι άλλο λαϊκισμό!

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει… ντόρος με τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα. Παρέα με τον Πολάκη ο ένας, σε θαλαμηγό ο δεύτερος… Και ξαφνικά, οι διακοπές έγιναν αιτία πολιτικής κριτικής! Ο λαϊκισμός ξεχειλίζει από παντού και ο Πρωθυπουργός δέχεται πυρά από όλη την αντιπολίτευση. Η κριτική είναι καλό πράγμα και δεν διαφωνεί κανείς. Το να κριτικάρεις όμως και τις πλέον ανθρώπινες στιγμές κάποιοι είναι ακραίος λαϊκισμός και μια από τις αιτίες που οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δημοσιογραφία!

Δηλαδή, πόσο κακό είναι το ότι ο Τσίπρας έκανε διακοπές; Μήπως πίστευε κανείς πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έκλεινε ένα… airbnb ή ότι θα πήγαινε για camping; Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως λαϊκισμός ήταν και τα δημοσιεύματα για τον δικό μας “Αλέξη”, ο οποίος ζει στην Κυψέλη όπως και οι υπόλοιποι Αθηναίοι. Μην ξεχνάμε πως ο Πρωθυπουργός δεν ήταν φτωχό παιδί κι έτσι τις γνωριμίες του με επιχειρηματίες με θαλαμηγούς δεν τις έκανε τώρα, αλλά τις είχε από πριν. Σιγά βέβαια μην έμπαινε στη διαδικασία κανείς να κάνει σωστή κριτική.

Για να κλείσουμε… Ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας έχει δικαίωμα στις διακοπές. Πόσο μάλλον όταν μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει περάσει από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί. Εκτός βέβαια και αν μου πει κάποιος ότι ο Μητσοτάκης ή η Γεννηματά θα πάνε διακοπές σε camping (ελεύθερο κιόλας) και θα τρώνε καρπούζι από την θάλασσα. Τι λέω κι εγώ… Εδώ τέτοιες διακοπές δεν κάνουν οι δημοσιογράφοι που τους “κριτικάρουν” θα κάνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί;

Καλημέρα και πάλι λαϊκισμέ, καληνύχτα λογική!

Κυριάκος Ζαράνης