Μήπως ξεχάσαμε κάτι από τις εκλογές;

Οι πρώτες εκλογές πέρασαν και βρισκόμαστε στην αναμονή των επαναληπτικών για τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές. Αλήθεια όμως έχουμε καταλάβει απόλυτα τι έχει γίνει στην Ελλάδα στις προηγούμενες εκλογές; Άκουσε άραγε κανείς τι έγινε στην Ροδόπη και έχει αντιληφθεί τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την ραγδαία άνοδο του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας; Ναι, μιλάμε πάντα για το μειονοτικό κόμμα, το οποίο σάρωσε στη Ροδόπη.

Την ώρα λοιπόν που η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου δηλώνει το αυτονόητο στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους», επιτρέποντας στο Anadolu να αναφέρει: «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

Την ώρα λοιπόν που εμείς ασχολούμαστε με τις 9 μονάδες της νίκης της Νέας Δημοκρατίας και τις αλλαγές που εξετάζει να πραγματοποιήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, η προπαγάνδα των Τούρκων βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Τώρα πια, η πολιτική τους στη Θράκη μας έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Αν θα έπρεπε να κάνουμε κινηματογραφική μεταφορά, θα παρουσιάζαμε την πολιτική των Τούρκων στη Θράκη σαν τον λόρδο Βόλντεμορ από τον Χάρι Πότερ, πριν εκείνος επανέλθει πλήρως (για τους γνώστες των ταινιών και των βιβλίων).

Τι είπαν όμως οι -σπουδαίοι- πολιτικοί μας για το φαινόμενο αυτό; Στην πλειονότητά τους, απολύτως τίποτα. Λίγοι είχαν να πουν κάτι, ενώ μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων όλοι είχαν την ίδια άποψη. “Είναι πρόβλημα και πρέπει να το δούμε“… Αυτό ουσιαστικά λένε όλοι, ωστόσο όλοι οι πολιτικοί μας που κόπτονται για την πατρίδα όπως λένε, αφήνουν το πιο σοβαρό της πρόβλημα στην άκρη για να δώσουν τη μάχη για την εξουσία. Ναι, για να ξανασώσουν ή να συνεχίσουν να σώζουν την πατρίδα.

Μέχρι λοιπόν να αποφασίσουν το αν θα αλλάξουν τους δικαστές στον Άρειο Πάγο, μέχρι να καταλάβουν πως πρόκειται να πορευτούν στην προεκλογική περίοδο καθίστε στις καρέκλες σας και “καμαρώστε” τους Τούρκους και την πολιτική τους στην Θράκη.

Η πατρίδα θα είναι εδώ… και θα περιμένει το πότε θα αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε και εμείς αλλά και οι πολιτικοί μας. Ας ελπίσουμε όμως πως μέχρι να το αποφασίσουμε θα είναι ολόκληρη!

Κυριάκος Ζαράνης