Μέρκελ: Έχουμε μια ''συγκρουσιακή σχέση'' με τον Μακρόν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μέρκελ: Έχουμε μια ”συγκρουσιακή σχέση” με τον Μακρόν

”Συγκρουσιακή” χαρακτήρισε την σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ. Η κ. Μέρκελ έδωσε συνέντευξη στην Suddeutsche Bank, στην οποία αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων.

Η Άγγελα Μέρκελ είπε ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ίδια τα πράγματα και στον αντίστοιχο του Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, σημείωσε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της άμυνας με την από κοινού ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους και άρματος μάχης. 

Σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές συνθήκες των δύο χωρών, η κ. Μέρκελ δήλωσε: ”Είμαι η καγκελάριος μιας κυβέρνησης συνασπισμού και είμαι πολύ περισσότερο εξαρτημένη από το κοινοβούλιο από ό,τι ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ”να εισέλθει στην Εθνοσυνέλευση”, στο όνομα του διαχωρισμού των εκτελεστικών και νομοθετικών εξουσιών”.

Τέλος, η ίδια εξήρε την σημασία των προσεχών ευρωεκλογών για το μέλλον της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μακρόν δήλωσε στα όσα είπε η κ. Μέρκελ τα εξής: ”Πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν περιστασιακές διαφωνίες, ότι δεν θα συμφωνούμε τελείως σε όλα, ώστε να οικοδομήσουμε έναν συμβιβασμό με τη Γερμανία για να προχωρήσουμε”.