Μάνδρα- Μάτι, Μακεδονικό, Πολάκης

Έχουν περάσει τρια 24ωρα από τις εκλογές και όλοι έχουν αναλύσει τα δεδομένα σχετικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.  Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τρεις είναι οι βασικές αιτίες που αποδοκιμάστηκε ο κ.Τσίπρας δια της κάλπης.

Πρώτον το απότοκο της διπλής τραγωδίας σε Μάνδρα και Μάτι με την τραγική διαχείριση και αντιμετώπιση σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Το σχόλιο του Πρωθυπουργού ύστερα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ για τη τραγωδία στο Μάτι, νομίζω πως δεν χρειάζεται καν κριτικής από τη δική μου πλευρά… Ο δεύτερος λόγος είναι ο χειρισμός στο Μακεδονικό. Κατά την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, καθώς και αρκετών επιστημόνων πχ Διεθνολόγων κ.α συνετελέσθη εθνική μειοδοσία σε αυτό το θέμα. Ο τρίτος λόγος και επικοινωνιακή κατά τη κρίση μου ταφόπλακα για την απερχόμενη (σύμφωνα με τα στοιχεία των εκλογών) κυβέρνηση ήταν οι δηλώσεις και η εν γένει μέσα στα χρόνια συμπεριφορά του κ. Πολάκη έναντι των αντιπάλων του και ιδίως κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου. Μια πολιτικά προκλητική συμπεριφορά κατά πάντων με τον κ. Τσίπρα να τον καλύπτει σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις!

Ε πόσοι λόγοι ακόμα να υπάρχουν; 

Να επισημάνουμε εδώ και κάτι ακόμα: Όπως σωστά σημείωσαν σε άρθρα τους και άλλοι συνάδελφοί μου από τον χώρο, είναι γεγονός ότι η εκλογική βάση μεγάλωσε πολύ το 2015 ακριβώς επειδή κεντροδεξιοί ψηφοφόροι μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τότε είχε μικρό εκλογικό πυρήνα. Ο λόγος; Κυρίως η οικονομία. Δεν είναι ψέμα να πω ότι ξέρω ανθρώπους από το περιβάλλον μου που πάντα ανήκαν ιδεολογικά στον κεντροδεξιό χώρο όπου ψήφισαν πρώτη φορά στη ζωή τους κόμμα της Αριστεράς τον Ιανουάριο του 2015 κυρίως για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, όπου ο Πρωθυπουργός είχε πει πριν τις εκλογές ότι θα τον καταργούσε!

Τέλειωσαν οι αυταπάτες, πέρασε καιρός, και συν αυτές τις τρεις αιτίες που προανέφερα, στέλνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το κόμμα της Κουμουνδούρου στην Αξιωματική αντιπολίτευση. Εξάλλου στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ποτέ…

 

ΥΓ: Έχει γίνει ντόρος στη σελίδα μου στο Facebook σχετικά με ένα άρθρο γνώμης που έγραψε ο καλός συνάδελφός μου Κυριάκος Ζαράνης. Αναγνώστες και φίλοι μου μου ασκούν σκληρή κριτική για το περιεχόμενο του άρθρου. Θεώρησαν απαράδεκτο το σχόλιο του για τον Κυμπουρόπουλο μεταξύ άλλων. 

Και αφού θέλετε να πάρω προσωπικά θέση και να πω τη γνώμη μου θα την πω: Θεωρώ άστοχη την τοποθέτηση του Κυριάκου σχετικά με τον Κυμπουρόπουλο, καθώς πιστεύω ότι ο 34χρονος έχει αποδείξει με την στάση του και με τον αγώνα του, με τις γνώσεις του ότι δίκαια θα βρίσκεται στην Ευρωβουλή. Δικαιότατα.

Όμως άλλο διαφωνώ και άλλο να κάνω παρέμβαση στο περιεχόμενο του άρθρου του. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ γιατί εγώ και οι συνεργάτες μου εδώ στο site έχουμε από κοινού αποφασίσει ότι το σχόλιο και η είδηση είναι απαραβίαστα. Έχουμε ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ site, και ο καθένας γράφει ότι πιστεύει ελεύθερα απολύτως. Δεν δικαιούμαι λοιπόν να λειτουργήσω αντιδημοκρατικά. Ο καθένας μας ατομικά, μα και όλοι μας μαζί συνολικά κρινόμαστε από εσάς τους αναγνώστες καθημερινά. 

Για όσους δεν το ξέρουν: Στο blog που είχαμε επί 9 συναπτά χρόνια μέχρι πρότινος, είχα αναγκαστεί να κάνω παρεμβάσεις 2 με 3 φορές σε πολύ αιχμηρά σχόλια και ειδήσεις που είχαν βάλει συνεργάτες μου. Και όλα αυτά για να μην θίξουμε πρόσωπα και υπολείψεις. Και τσακώθηκα με αυτά τα άτομα γιατί δικαίως πίστευαν ότι τους έλεγχα. Το είχα κάνει όμως για την προσωπική μας προστασία πάνω από όλα. Σε έναν κλάδο όπου όλοι θέλουν να μας κατασπαράξουν. Αυτή τη φορά είμαι αποφασισμένος να μην το κάνω ποτέ. Με όποιο κόστος και συνέπεια ίσως έχει στο μέλλον αυτό, βγαίνω μπροστά. 

Το site αυτό για όσο θα υπάρχει θα είναι δικό μας (κυρίως των αναγνωστών) και θα λειτουργεί χωρίς πολιτική- κομματική γραμμή και θα γράφουμε τις απόψεις μας για ό,τι θεωρούμε με το δικό μας νου και πεποίθηση σωστό. Και θα μας κρίνετε όλοι εσείς. Και μόνο.

 

 

Δημήτρης Κυριακού