Επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού

Επίθεση σε εκδήλωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας, Νίκου Μακρόπουλου, σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν έξω από την συγκέντρωση σπάζοντας δύο αυτοκίνητα, πριν διαφύγουν από τον χώρο.

Παρόντες ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Νότης Μηταράκης και Όλγα Κεφαλογιάννη. Το ένα από τα δύο οχήματα ανήκει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, όπως έδειξε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εξερχόμενος από την εκδήλωση, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ”μετά  τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή”.

Με ανάρτηση στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε: ”Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα…”.

Ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι ”είναι απίστευτό αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα, θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη και ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πήγε να ενημερώσει την Υφυπουργό Προσασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, για το περιστατικό.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη, με την κυβέρνηση να ”κλείνει” το μάτι.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: ”Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι”.