Εκλογές: «Λειψές» εφορευτικές επιτροπές – Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση


Μη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών το πρόβλημα των εκλογών – Ελειπαν μέλη και από τα τμήματα που ψήφισαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής – Φόβοι για καθυστερήσεις αφού κλείσουν οι κάλπες, στην καταμέτρηση 

Με  προβλήματα που κυρίως εντοπίζονται στην έλλειψη των μελών των εφορευτικών επιτροπώνάνοιξαν σήμερα στις 7 π.μ. οι κάλπες σε 39.063 εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές και στις εκλογές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Όμως, φόβοι εκφράζονται ότι θα υπάρξουν έντονα προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη δύση του ηλίου στις 7μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Και αυτό λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται και του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων, αλλά και του γεγονότος ότι για πρώτη φορά διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην Αττική δεν σημειώθηκαν ουσιαστικά προβλήματα και τα μικροπροβλήματα που υπήρξαν επιλύθηκαν έγκαιρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 4.810.075 είναι άνδρες και οι 5.112.219 γυναίκες, ενώ συνολικά οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 78.864. Εκ του συνολικού αριθμού αυτού οι 1.195 είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και οι 7.668 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι το σημαντικό, παρά μόνο καθυστερήσεις προσέλευσης των δικαστικών αντιπροσώπων και μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, όπως και μη επάρκεια καλπών, έλλειψη ψηφοδελτίων, κ.λπ.