Αποκλειστική συνέντευξη- Χ.Χριστοδούλου: «Για ένα νέο Κορωπί για όλους»

Είναι απόφασή μας εδώ στο site (όπως κάναμε το ίδιο και παλαιότερα στο blog) να δώσουμε φωνή και λόγο στους νέους σε ηλικία (ελπίζουμε και ιδέες) ανθρώπους.

Ανθρώπους που έχουν όρεξη, μεράκι και όραμα να προσφέρουν στον τόπο τους εάν οι συμπολίτες τους τους δώσουν την ευκαιρία στις επερχόμενες εκλογές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Χρήστος Χριστοδούλου ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Κορωπί με την παράταξη «Νέο ξεκίνημα» του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κιούση. 

Ο 28χρονος κάτοικος του Κορωπίου, αναλύει μέσα από τη σελίδα μας τα πλάνα του και τις σκέψεις του ενόψει των δημοτικών εκλογών δίνοντας το σύνθημα στους συμπολίτες του να ξεκινήσουν από το τέλος του ψηφοδελτίου στο οποίο και είναι τοποθετημένος «για μια νέα αρχή για τη πόλη»!

Σε ποιον τομέα του Δήμου Κρωπίας θεωρείς ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερα;

Σύμφωνα με τις σπουδές μου αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχω πάρει μέχρι τώρα ως πολίτης Κορωπίου πιστέυω ότι στον τομέα Οικονομικών μπορώ να δουλέψω με περισσότερες γνώσεις. Υπάρχουν συνυποψήφιοί μου με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στον τομέα βέβαια. Αν δει κανείς το οργανόγραμμα του Δήμου θα καταλάβει  την αναγκαιότητα ανθρώπων την στιγμή που οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Δήμο είναι περιορισμένοι για τον όγκο εργασιών. Όπως για παράδειγμα το γραφείο τουρισμού του Δήμου. Πιστεύω πολύ σε αυτό την εποχή που το Κορωπί έχει ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα σπίτια μέσω γνωστής πλατφόρμας. Με  τις κατάλληλες υποδομές και εργά πιστεύω ότι σε 4 χρόνια θα μιλάμε για άλλο Κορωπί. Φυσικά, τον τελευταίο λόγο έχει ο Δήμαρχος και υποψήφιος κ. Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος σε όποιο τομέα και να με εμπιστευθεί θα το σεβαστώ και θα εργαστώ γι αυτόν.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου ακριβώς εάν εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος;

Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Δήμαρχο που έκανε πρωταρχικής σημασίας στόχο την ολοκλήρωση των έργων υποδομών για να αλλάξει εικόνα το Κορωπί. Η αποχέτευση, τα έργα ύδρευσης, η μονοδρόμηση και  η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος σε τμήμα της Κεντρικής Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, η παράδοση του «Αρχοντικού Λιάπη», οι  ολοκλήρωση των κόμβων στο ύψος του κέντρου Υγείας , η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, η ανακατασκευή του οδικού δικτύου της πόλεως, η τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και η ολοκλήρωση του ρέματος στην Αγία Μαρίνα, οι χώροι ψυχαγωγίας σε Κίτσι και Καρελά, η δημιουργία παιδικού σταθμού στην Αγία Μαρίνα η ανάπλαση της παραλίας του Αγίου Δημητρίου και η ανάπλαση του Δημοτικού σταδίου «Γ. Παπασιδέρη» που είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση στην Αττική και άλλα έργα είναι απαραίτητα στην πόλη μας και πρέπει να πραγματοποιηθούν. Θέλω λοιπόν, να συμπορευθούμε ως νέα διοίκηση του Δήμου ώστε να καταφέρουμε όλα αυτά.

Γιατί με την παράταξη του Δημήτρη Κιούση και όχι με άλλες;

Ο κ. Κιούσης έδειξε ενδιφέρον προς το πρόσωπό μου και με προσκάλεσε στην μεγάλη ανανέωση που έκανε στο ψηφοδελτίο του.  Συμφώνησα στον στόχο του γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, όλες οι μελέτες και τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν αρχής γενομένης της 27ης Μαΐου. 

Ποια θεωρείς ότι είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την περιοχή και ποιος ο απώτερος στόχος;

Για την πόλη του Κορωπίου απόλυτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού με τις συνδέσεις των σπιτιών, την ολοκλήρωση της μονοδρόμησης έτσι ώστε να ασφαλοστρωθούν οι δρόμοι από την αρχή και να αλλάξει εικόνα το Κορωπί. Αυτό θεωρώ προσωπικά ότι είναι πάρα πολύ βασικό. Έπειτα όλα όσα έργα ανέφερα παραπάνω πρέπει να είναι σε παράλληλη εργασία.

Θα θέλαμε μια ενημέρωση εάν γνωρίζεις σχετικά με το θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής ΧΥΤΥ στο Κορωπί που μονοπώλησε την τοπική επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες. Όπως επίσης και για την εξέλιξη στο έργο του αποχετευτικού συστήματος.

Η κατασκευή ΧΥΤΥ που έγινε πραγματι θέμα στο Κορωπί και έφερε αντιδράσεις στο σύνολο των κατοίκων είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος» είναι σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που δόθηκε ως πιθανή κατασκευή ΧΥΤΥ. Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θέτουν κάποιες αποστάσεις κατασκευής ΧΥΤΥ και από όρια πόλεων και αεροδρομίων. Και οι δύο αποστάσεις είναι μικρότερες από αυτές που θέτει ο νόμος, άρα λοιπόν, δεν γίνεται να κατασκευαστούν ΧΥΤΥ.

Όσον αφορά το αποχετευτικό, αποτελεί τεράστιο έργο για την πόλη μας. Απομένει η τοποθέτηση σωλήνων στην εκβολή του στην θάλασσα και συνδέσεις των σπιτιών.

Αυτές οι εκλογές, εννοούμε οι δημοτικές, είναι μια μάχη μεταξύ πολιτικών παρατάξεων και ιδεολογιών ή βασίζονται μόνο πάνω στα προβλήματα και στις ανάγκες του κάθε τόπου;

Θα πρέπει να βασίζονται στα προβλήματα και στις ανάγκες των πολιτών. Προφανώς κάθε συνδυασμός θέτει κοινή ιδέα και συμμετέχει με βάση αυτή. Όλες οι ιδέες είναι σεβαστές. Πρέπει να συμπορευθούμε με όλους τους πολίτες του Δήμου για ένα καλύτερο Κορωπί και καλύτερη ποιότητα ζωής. Νομίζω όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Πιστεύεις στις μετεκλογικές συνεργασίες πάνω σε μεγάλους στόχους- εκκρεμότητες για την πόλη; Θεωρείς ότι είναι εφικτή μια τέτοια προοπτική μετεκλογικά;

Συνεργασίες γίνονται και μέσα από έναν συνδυασμό με τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι σε θέματα και προτάσεις που έχουν να κάνουν με κοινό συμφέρον πρέπει να είμαστε ένα.

Τι έχεις σπουδάσει και ποια είναι η μέχρι στιγμής εργασιακή σου εμπειρία;

Είμαι Διπλωματούχος στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη Χρηματοοικονομική Μηχανική. Η Διπλωματική μου εργασία είχε τίτλο «Διαχείριση Κινδύνων και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου στο Δήμο Κρωπίας». Εργάζομαι σε εισαγωγική εταιρεία στο Κορωπί στο τμήμα Μάρκετιγνκ. Έχω εργαστεί στο παρελθόν σε Χρηματιστηριακή εταιρεία στην Αθήνα ενώ έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση ως φοιτητής στην Εθνική Τράπεζα στα υποκαταστήματα Κορωπίου και Μαρκοπούλου. Παράλληλα έχω δημιουργήσει με ομάδα νέων ανθρώπων το site: koropipress.gr ή «Koropi Press – Τα Νέα του Κορωπίου» όπου πριν 5 χρόνια που δημιουργήθηκε ήταν καινοτομία για την πόλη.

Στο μέλλον θα ήθελες να ασχοληθείς με τα κοινά και από άλλες θέσεις (Περιφέρεια ή κεντρική πολιτική σκηνή), ή να διαπρέψεις πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευσής σου;

Η καριέρα στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό, διότι εκπροσωπείς συνανθρώπους σου σε σημαντικούς διοικητικούς τομείς. Για ένα νέο άνθρωπο στην ηλικία μου πρέπει στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, να δώσουμε βάση και στην επαγγελματική μας πρόοδο καθώς η άποψή μου είναι ότι με προσωπική πρόοδο του κάθενός θα έχουμε και πρόοδο ως χώρα και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό.

Θα θέλαμε τέλος να στείλεις το μήνυμά σου μέσα από τη σελίδα μας στους Κορωπιώτες συμπολίτες σου και ιδιαίτερα στους συνομηλίκους σου.

Ως νέος άνθρωπος  θέλω να ζητήσω τη στήριξη με την ψήφο όλων των συμπολιτών μου. Κορωπί, Αγία Μαρίνα, Κίτσι, Καρελάς, Σκάρπιζα είναι ένας Δήμος. Παντού υπάρχουν άνθρωποι και όλοι έχουν απαιτήσεις από το Δήμο. Οι δημόσιες παρεμβάσεις που έχω κάνει μέσα από το koropipress.gr  για προβλήματα του Κορωπίου έχουν λυθεί πολύ γρήγορα από την τοπική αρχή και αυτό με κάνει να νιώθω σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω την όρεξη να δουλέψω για την πόλη μου. Θέλω με  όλους τους συμπολίτες μου να συμπορευθούμε για να πετύχουμε. 

Στο ψηφοδέλτιο «Κορωπι, Νέο Ξεκίνημα» βρίσκομαι στην 42η, στην τελευταία δηλαδή θέση.  Με προσωπικό σύνθημα «ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ» καλώ τους συμπολίτες μου να ξεκινήσουν από το τέλος του ψηφοδελτίου, για την αρχή ενός νέου Κορωπίου για όλους!

Eπιμέλεια: Δημήτρης Κυριακού