Μητσοτάκης στο Politico: Η κυβέρνηση ΝΔ θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Τη σιγουριά του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές μεταφέρει το περιοδικό Politico στο οποίο μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στις προτάσεις του για την ανάπτυξη τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά στη χώρα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, μια εκλογική διαδικασία δεν θα αποτελέσουν πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει, επίσης, την υπόσχεσή του να επιστρέψει σε μπαράζ επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσιπιρας η ανάπτυξη είναι στο 2% – φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία.

«Θα εδραιώσω τη μάχη κατά της διαφθοράς» λέει, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς» που θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ ελπίζοντας, όπως γράφει το Politico, σε προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων.