Ξανά...  στο προσκήνιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ξανά…  στο προσκήνιο

Στο προσκήνιο λοιπόν… Γιατί στους δύσκολους καιρούς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.Στο προσκήνιο, επειδή οι καθαρές φωνές πρέπει να ακουστούν και πάλι.

Στο προσκήνιο, αφού κουραστήκαμε με τους “αντικειμενικούς” που προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο ανόητοι είμαστε που έχουμε διαφορετική άποψη από εκείνους.

Στο προσκήνιο, καθώς οι λογικές φωνές έχουν καταντήσει να είναι ντεμοντέ και μειονότητα σήμερα.

Στο προσκήνιο, για να προσπαθήσουμε να αγγίξουμε το ιδανικό στην ενημέρωση. Όχι γιατί θα είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί, καθώς η αντικειμενικότητα είναι κάτι σχετικό πλέον. Απλά, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε αβάντα σε κανένα… χρώμα.

Στο προσκήνιο, γιατί η λέξη “δημοσιογράφος” εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί προσβολή με όλα αυτά που βλέπουμε.

Ξύπνημα από λήθαργο; Μπορείς να το πεις έτσι, τουλάχιστον ξύπνημα από προσωπικό λήθαργο, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά του site είναι σε πλήρη εγρήγορση εδώ και αρκετά χρόνια. Επιστροφή στο σπίτι; Αυτό ακριβώς, καθώς όταν έχεις βοηθήσει στο χτίσιμο της ελληνικής διαδικτυακής δημοσιογραφίας από το 2001 και τη βλέπεις να παίρνει την κάτω βόλτα, θα πρέπει να αναλάβεις δράση.

Εδώ δεν πρόκειται να αναλωθούμε στα τετριμένα. Δεν μας αφορούν τα political correct σχόλια και οι συμβιβασμοί. Εδώ θα διαβάζετε αλήθειες. Τις δικές μας αλήθειες. Που είναι και δικές σας αλήθειες. Αλήθειες που βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματικότητά σας. Γιατί σε αντίθεση με άλλους, εμείς ζούμε στην ίδια κοινωνία με εσάς και δεν τριγυρίζουμε στα… υπουργικά ή στα μελλοντικά υπουργικά γραφεία.

Στο προσκήνιο λοιπόν, για να επιστρέψουμε στη βάση μας. Στο σπίτι μας… Στο ελληνικό ίντερνετ. Να του δείξουμε ότι είμαστε εδώ, θεματοφύλακές του. Προστάτες και λυτρωτές του.

Αν θέλετε να διαβάζετε πραγματικά σχόλια και όχι τις γραμμές του κάθε ένα, τότε τη διεύθυνσή μας την ξέρετε. Στηρίξτε μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα και δεν θα βγείτε χαμένοι. Ούτε εσείς αλλά ούτε κι εμείς.

Στο προσκήνιο λοιπόν και… τα καλύτερα έρχονται.

Κυριάκος Ζαράνης