Επίθεση Χατζηδάκη στην κυβέρνηση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Επίθεση Χατζηδάκη στην κυβέρνηση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, κ. Τσακαλώτο, Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατηδάκης σχετικά με το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα ξεκινούσε από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «και η κυβέρνηση Τσίπρα όταν χρηματοδότησε με 30 εκατ. ευρώ (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) την ΕΒΖ τον Μάιο του 2015 δεσμευόταν για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας με αύξηση της παραγωγής ζάχαρης, μείωση του κόστους λειτουργίας των εργοστασίων κλπ. Τότε ως εισηγητής της ΝΔ είχα επισημάνει ( Πρακτικά Ολομέλειας 12-4-2015), μεταξύ των άλλων, τον κίνδυνο τα 30 εκατ. ευρώ να πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο καθώς η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο». 

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «μετά από τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης, πριν μερικές μέρες, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι υπάρχει επενδυτική πρόταση για την ΕΒΖ την οποία αποδέχεται και η Τράπεζα Πειραιώς. Χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία που να στηρίζουν την αισιοδοξία του αλλά και πληροφορίες για τις προϋποθέσεις που θέτει το αμερικάνικο fund Innovation Brain για να μπει στην ΕΒΖ».

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε μία σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι η μη υλοποίηση σειράς bussiness plan και η μη εξαγορά των θυγατρικών της εταιρείας στη Σερβία.

Τέλος, ζητείται από τους συναρμόδιους υπουργούς η οικονομική κατάσταση της εταιρείας και η αντίστοιχη των θυγατρικών στη Σερβία για την περίοδο 2015-2018.