Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 1 sec 0 Comment

Χρ. Σταϊκούρας: Διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη η συνολική ενίσχυση από το Πρόγραμμα SURE 5,27 δισ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης

Μάριος Λουκάς - 25 Μαΐου, 2021

Δήλωση του Υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, για τη σημερινή, πρόσθετη, εκταμίευση πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος που υπέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, και την εκταμίευση των επιπλέον αυτών πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ.

Έτσι, μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο, η συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,27 δισ. ευρώ – σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη.

Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Η Κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ώστε οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Ετικέτες: Sure, Σταϊκούρας

PREVIOUS

Μέση Ανατολή: Επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ισραήλ – Προειδοποίηση Νετανιάχου προς την Χαμάς

NEXT

Οι ηγέτες της G20 δεσμεύτηκαν για μια σειρά δράσεων για την αποφυγή μελλοντικών πανδημιών
Related Post
3 Νοεμβρίου, 2021
ΗΠΑ: Νικητής στη Βιρτζίνια ο Ρεπουμπλικανός Γκλεν Γιάνγκιν
16 Αυγούστου, 2021
Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας
29 Σεπτεμβρίου, 2020
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο
25 Ιουνίου, 2023
Μητσοτάκης: Σήμερα, τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία. Είναι μέρα χαράς και ευθύνης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved