Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
52 views 2 sec 0 Comment

Χρήστος Σταϊκούρας: Έκδοση 30ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά από το 2008, σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές

Μάριος Λουκάς - 17 Μαρτίου, 2021

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τη σημερινή έκδοση 30ετούς ομολόγου

«Η Ελλάδα, σήμερα, προχώρησε, με επιτυχία, στην έκδοση 30ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά από το 2008.

Έκδοση που σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές.

Με αυτήν, η επανασύσταση της ελληνικής καμπύλης αποδόσεων εξομαλύνεται και προστίθεται βάθος, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές, αφού χρονικά ξεπερνά – κατά πολύ – την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος.

Επίσης, η έκδοση συμβάλλει – σημαντικά – στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Καταδεικνύει και επιβεβαιώνει, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, αποτελεί ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει, καταλυτικά, στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας.

Σήμερα, συνολικά, αντλήθηκαν από τις αγορές, 2,5 δισ. ευρώ.

Η έκδοση διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητά της.

Και όλα τα παραπάνω, μέσα σε συνθήκες υψηλής – σε διεθνές επίπεδο – αβεβαιότητας, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, εργάζεται, και θα συνεχίσει να εργάζεται, με στρατηγικό σχέδιο, για να επαναφέρει τη χώρα στην οικονομική κανονικότητα, εν μέσω παγκόσμιων κλυδωνισμών.

Ο ΟΔΔΗΧ, στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ενεργεί με ευθύνη. Γι’ αυτό, τον συγχαίρω θερμά.

Στο Υπουργείο Οικονομικών, όλοι μαζί λειτουργούμε με υπευθυνότητα, διορατικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να περιορίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας, και να οικοδομήσουμε στέρεες βάσεις για την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε συναίσθηση ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες, για όλους μας.

Όλοι μαζί όμως, με πίστη στις δυνάμεις μας, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, θα κρατήσουμε την οικονομία λειτουργική, την κοινωνία όρθια και την πατρίδα ισχυρή».

Ετικέτες: 30ετούς, διεθνείς αγορές, Έκδοση, ομολόγου, Χρήστος Σταϊκούρας

PREVIOUS

ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στον Πούτιν – «Θα πληρώσει το τίμημα»

NEXT

«Άνοιξε» η πλατφόρμα για αιτήσεις χρηματοδότησης των νεοφυών επιχειρήσεων του “Elevate Greece”
Related Post
25 Απριλίου, 2023
Στη Λιβαδειά και τη Θήβα σήμερα ο Μητσοτάκης
27 Νοεμβρίου, 2020
Γερμανία: Κατάργηση της πλαστικής σακούλας ψήφισε η Βουλή
11 Οκτωβρίου, 2021
ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό πρόσημο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Σεπτέμβριο
16 Σεπτεμβρίου, 2019
Γ. Γεραπετρίτης: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved