
Τον ενθουσιασμό της με τις ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του υπό δοκιμή εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.
Σε ανάρτηση στο Twitter η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Υπέροχα νέα από Pfizer & την BioNTech Group σχετικά με τα επιτυχή αποτελέσματα της τελευταίας κλινικής δοκιμής για εμβόλιο του COVID19. H ευρωπαϊκή επιστήμη λειτουργεί.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει συμβόλαιο για ποσότητα έως και 300 εκατομμύρια δόσεις.
Στο μεταξύ, ας συνεχίσουμε να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο».
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech βρίσκονται σε συνεργασία για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Μετά την ανακοίνωση των ευχάριστων αποτελεσμάτων των δοκιμών, η Pfizer προτίθεται να στείλει αίτημα για έγκριση έκδοσης του εμβολίου στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).