Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
63 views 0 sec 0 Comment

Υπ. Ανάπτυξης: Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Γιάννης Διαμάντης - 2 Νοεμβρίου, 2021

Τροποποιήσεις αποφασίστηκαν στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ικανοποιεί αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές, το νομοσχέδιο ικανοποιεί το 99% των αιτημάτων όλων των φορέων που έχουν ακουστεί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. «Είμαι βουλευτής 15 χρόνια και νομοσχέδιο που να έχει αλλάξει τόσο δραστικά, από την αρχική του μορφή μέχρι την τελική του διατύπωση, και πολιτική ηγεσία που να είναι έτοιμη για αλλαγές επί της ουσίας, προσπαθώντας να συγκεράσει πολλές από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν θυμάμαι πολλά», πρόσθεσε.

Μερικές από τις αλλαγές περιλαμβάνουν την υποχρέωση διάθεσης της δηλωθείσας στο ΟΣΔΕ παραγωγής σε ποσοστό 50%, καθώς και την κατοχύρωση της 5ετούς διάρκειας της άδειας του παραγωγού, με στόχο την εξομοίωσή της μ’ εκείνης του εμπόρου.

«Με αυτές τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που καταθέτουμε, στην ουσία, μόνο ένα αίτημα που μας έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Είναι η δυνατότητα ίδρυσης των ανεξάρτητων νομικών προσώπων για τις λαϊκές αγορές», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σχετικά με το αίτημα για μεταφορά της αρμοδιότητας των λαϊκών αγορών από τους Δήμους στις Περιφέρειες, ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να διατηρήσουν οι Δήμοι αυτήν την αρμοδιότητα και εκείνοι έχουν λόγο για τις λαϊκές αγορές γιατί οι λαϊκές αγορές αφορούν τους δημότες τους.

Οι Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν να έχουν την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Ετικέτες: Άδωνις Γεωργιάδης, Λαϊκές Αγορές, Νομοσχέδιο, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

PREVIOUS

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΔΕΗ: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των 1,35 δισ. ευρώ

NEXT

Καύσιμα: Κοντά στο 1,80 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης
Related Post
12 Ιουλίου, 2022
ΗΠΑ: Νεκρός από χτύπημα drone ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
19 Μαΐου, 2022
Πλεύρης: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου, πλην εξαιρέσεων
2 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Ινδία: 50 θύματα και 1.965 νέα κρούσματα συνολικά
3 Φεβρουαρίου, 2020
Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Τσούτσης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved