Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
54 views 6 sec 0 Comment

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Ταμείου Ανάκαμψης και EBRD

Μάριος Λουκάς - 29 Νοεμβρίου, 2021

Υπεγράφη, σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στην Αθήνα, η σύμβαση της εν λόγω Τράπεζας και του Ταμείου Ανάκαμψης, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η σύμβαση αφορά στο σκέλος των δανείων, που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή έως σήμερα, εννέα τραπεζικά ιδρύματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πέραν της EBRD, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, καθώς και τρεις μη συστημικές.

Η σύμβαση που υπεγράφη αφορά στην αξιοποίηση ποσού, που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και συνεπάγεται, παράλληλα, αντίστοιχου ύψους χρηματοδοτήσεις από την EBRD και ίδια κεφάλαια των ιδιωτών επενδυτών.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν η Director και Regional Head of Greece & Cyprus της EBRD, κυρία Andreea Moraru και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, παρουσία του Διοικητή του Ταμείου, κ. Νίκου Μαντζούφα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη σύμβαση που υπογράψαμε, σήμερα, στοχεύουμε στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ».

Ετικέτες: EBRD, σύμβαση, Ταμείο Ανάκαμψης

PREVIOUS

ΑΑΔΕ: Σύνδεση επιπλέον 19 ΔΟΥ με την πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου»

NEXT

Ομόφωνα δεκτή από την ΕΕ η πρόταση της Νίκης Κεραμέως για την προάσπιση της εκπαίδευσης όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν
Related Post
9 Μαρτίου, 2021
Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ντι Μάιο στη Λευκωσία
2 Δεκεμβρίου, 2020
Κικίλιας: Θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός, αμέσως μόλις παραληφθούν τα εμβόλια
15 Ιουλίου, 2022
ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής
11 Οκτωβρίου, 2021
Στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Χρήστος Σταϊκούρας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved