Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
135 views 1 sec 0 Comment

Τσακαλώτος: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση

Δημήτρης Κυριακού - 20 Απριλίου, 2023

Mια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση. Μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η ανάρτησή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά. Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο.

Έτσι αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση.

Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Με αλλά λόγια μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία συνθήκη για να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη» καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Ετικέτες: Facebook, Ανάρτηση, Εκλογές, Προοδευτική κυβέρνηση, Τσακαλώτος

PREVIOUS

Μητσοτάκης: Κλείνει το Σάββατο η Βουλή

NEXT

Eurostat – Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% το 2022, στο 171,3% του ΑΕΠ το χρέος
Related Post
6 Σεπτεμβρίου, 2021
ΠΟΠΕΚ: Αίτημα για ένταξη των πρατηρίων καυσίμων στο νέο ΕΣΠΑ
27 Νοεμβρίου, 2020
Ελληνίδα, η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC
27 Μαρτίου, 2021
Αλλαγή ώρας αύριο το ξημέρωμα
24 Αυγούστου, 2021
Καραμανλής: Σε τροχιά ολοκλήρωσης το Βόρειο Τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved