Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
58 views 1 sec 0 Comment

Τσίπρας σε Ζάεφ: H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον

Δημήτρης Κυριακού - 14 Μαΐου, 2021

«H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή άλλαξε την περιοχή και θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία, υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει «η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν».

«Είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα»,

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας με την σειρά του επεσήμανε ότι αυτή η συμφωνία «άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».
Τόνισε ότι στην Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες όπου πήγε, όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε. Αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια» σημείωσε.

Εξήρε ακόμα την θετική στάση που κρατάει σήμερα η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την συμφωνία αυτή, δηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής.

Στην χώρα του ανέφερε ότι έχει συγκληθεί έξι φορές η Επιτροπή για τις αλλαγές στα βιβλία, καθώς επίσης και ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς.

«Τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε, η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων όσον αφορά στα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Ετικέτες: Διάσκεψη, Ζάεφ, Πρόταση, Συμφωνία Πρεσπών, συνάντηση, Τσίπρας

PREVIOUS

Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόκτηση από την εταιρία TEFORTO (θυγατρική του ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου έξι (6) εταιριών

NEXT

Δένδιας: Η Οικογένεια είναι το βασικό κύτταρο οργάνωσης της κοινωνίας
Related Post
23 Ιανουαρίου, 2024
Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο – Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν
4 Νοεμβρίου, 2022
Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία – Συνάντηση με τον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι
23 Σεπτεμβρίου, 2019
Τραμπ: Σύμφωνος για νέα συμφωνία με το Ιράν
18 Σεπτεμβρίου, 2019
ΣΕΒ: Οι ειδικότητες με προοπτικές απασχόλησης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved