Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 0 sec 0 Comment

Τσίπρας: Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας- Να φτιάξουμε δομές

Δημήτρης Κυριακού - 25 Νοεμβρίου, 2022

Μήνυμα για το σπάσιμο της σιωπής εκ μέρους των γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και με δηλώσεις του ανέφερε:

«Επισκέφθηκα το Κέντρο με στόχο να σας ενθαρρύνω, να σας συγχαρώ και να δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να επεκταθούν αυτές οι δομές.

Γυναικοκτονίες είχαμε πάντα αλλά δεν είχαν αυτή την ένταση και δεν ήταν ορατές. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη συνολική συνειδητοποίηση του προβλήματος, να την αξιοποιήσουμε σε δύο κατευθύνσεις.

Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας και δεύτερον να φτιάξουμε δομές. Δομές συμβουλευτικές, ξενώνες φιλοξενίας. Γιατί άντε καταγγέλλεις. Πού πας μετά; Κυρίως να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αυτό είναι πιο δύσκολο, στην απονομή της δικαιοσύνης» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα ότι «το μεγάλο θέμα στη χώρα μας είναι από τη μια ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες, συμβουλευτικές, φιλοξενίας, πρόληψης, και από την άλλη είναι ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης».

Εκτιμά επίσης ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος «για παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με κρατική ευθύνη, είτε κεντρικά είτε από τους δήμους».

«Έχουμε να κάνουμε και πολύ δουλειά στο πεδίο και μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να σπάσουμε και τις αιτίες που δημιουργούν την ενδοοικογενειακή βία. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει με τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. Όσοι έχουμε αγόρια κυρίως αλλά όχι μόνο. Αν αυτό δεν σπάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας, μέσα στο σχολείο, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί», δήλωσε, επισημαίνοντας όμως πως «το τελευταίο διάστημα υπάρχει περισσότερο θάρρος, καθώς έχει αναδειχθεί το πρόβλημα αυτό, το οποίο κρυβόταν κάτω από το χαλί στις οικογένειες μέσα, στη κοινωνία μας» κατέληξε.

Ετικέτες: Κερατσίνι, μήνυμα, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών, Τσίπρας

PREVIOUS

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κ. Τζαβάρας ζήτησε να αντικατασταθεί στην Επιτροπή Θεσμών

NEXT

Μητσοτάκης από Καλλιθέα: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές, η ΝΔ θα είναι πάλι πρώτη
Related Post
9 Ιουνίου, 2019
Μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο
3 Ιουνίου, 2022
Μηδενική ρύπανση: μεγάλος αριθμός περιοχών κολύμβησης στην Ευρώπη πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας
22 Φεβρουαρίου, 2021
Κορωνοϊός – Ρωσία: 12.604 κρούσματα και 337 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
16 Ιουνίου, 2021
Πέρασε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τη Βουλή
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved