Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
118 views 1 sec 0 Comment

Τσίπρας για εργασιακό νομοσχέδιο: Η κυβέρνηση βαφτίζει τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση

Δημήτρης Κυριακού - 16 Ιουνίου, 2021

«Θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του πολιτισμού. Είστε απομονωμένοι από την κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα για αυτό το νομοσχέδιο και ότι βαφτίζει τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τους νέους

«Θα γίνει μεγάλο brain drain (σ.σ. έξοδος των νέων στο εξωτερικό για την αναζήτηση μιας καλύτερης εργασιακής τύχης), καθώς τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να εργάζονται με αναξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίες. Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Το λιοντάρι είναι ο εργοδότης, το ερίφιο ο εργαζόμενος. Ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο επίσης για διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. «Η κυβέρνηση θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ ανέφερε ότι το κόμμα του είναι «ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, όποτε και εάν το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης».

Ετικέτες: Βουλή, Εργασιακό νομοσχέδιο, Κυβέρνηση, Τσίπρας

PREVIOUS

Πώς θα βγούμε πιο δυνατοί από την πανδημία: αξιοποιώντας τα πρώτα διδάγματα

NEXT

Έκτακτο: 25 Ιουνίου υπογράφεται η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στην Lamda Development
Related Post
21 Ιουλίου, 2024
Aποσύρθηκε ο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ
29 Νοεμβρίου, 2023
Γερμανία: Ανησυχίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος
22 Νοεμβρίου, 2021
Δεκάλογος της Black Friday για την προστασία του καταναλωτικού κοινού
19 Μαΐου, 2020
Ανέπαφες συναλλαγές: Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved