Πτώση -1,2% σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων τον Ιούλιο του 2021 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 123 μονάδες. Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση 31% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2020.
Πιο αναλυτικά, η Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ (Food and Agriculture Organization), o Δείκτης Τιμών Δημητριακών ήταν μειωμένος κατά 3% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα, οι τιμές άλλων χονδροειδών σιτηρών όπως το κριθάρι κατέγραψαν πτώση.
Από την άλλη πλευρά, οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν κατά 1,8 % τον Ιούλιο, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για τον ξηρό καιρό.
Ωστόσο, μείωση κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων FAO κατά 2,8% τον Ιούνιο, κάτι που οφείλεται στη μειωμένη δραστηριότητα αγοράς στο βόρειο ημισφαίριο λόγω των διακοπών. Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, στο βούτυρο, στο πλήρες γάλα σε σκόνη και στο τυρί.
Τέλος, ο Δείκτης Τιμών ζάχαρης FAO κατέγραψε αύξηση κατά 1,7% τον Ιούλιο.