
Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Α. Σαρτζετάκη.
Όπως γνωστοποίησε το γραφείο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, η ταφή του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την ίδια μέρα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Εστία Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.
Eν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, δημοσία δαπάνη και με τιμές Αρχηγού Κράτους θα γίνει η κηδεία του, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της Χώρας».