
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, και ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν «να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε στον Τζέικ Σάλιβαν ότι η Άγκυρα θα προσφέρει «κάθε είδους υποστήριξη» για την επίλυση της κρίσης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Μέσα σ’ αυτή την στρατηγική εντάσσεται η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουκρανία την Πέμπτη.
Η Τουρκία είχε προσφερθεί στο παρελθόν να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Μάλιστα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι θετικές με ενδεχόμενη τουρκική μεσολάβηση.
Κατά την συζήτηση έγινε αναφορά στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας, οι οποίες εντείνονται το τελευταίο διάστημα.