Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
74 views 1 sec 0 Comment

Τηλεδιάσκεψη Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ – Ο Ρώσος Πρόεδρος θα παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιάννης Διαμάντης - 15 Δεκεμβρίου, 2021

Τηλεδιάσκεψη είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξασφάλισε την υποστήριξη του Σι Τζινπίνγκ σε μία απόπειρα εξασφάλισης εγγυήσεων ασφαλείας για τη Ρωσία από την Δύση. Μάλιστα, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι κατανοεί τις ρωσικές ανησυχίες και τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας της Μόσχας, μετά την ενημέρωση από τον Πούτιν για την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Τζο Μπάιντεν.

Ακόμα, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συμμαχία AUKUS στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε την ποιότητα των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Κίνας,, η οποία βασίζεται στη μη ανάμειξη, στον σεβασμό των συμφερόντων της κάθε πλευράς και στην «αποφασιστικότητά τους να μετατρέψουν τα κοινά σύνορα σε ζώνη παντοτινής ειρήνης και καλής γειτονίας».

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα (4-20 Φεβρουαρίου), με τον Πρόεδρο της Ρωσίας να γνωστοποιεί την επίσκεψή του στη χώρα για να συναντηθεί διά ζώσης με τον Σι Τζινπινγκ.

Τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και ο Σι Τζινπίνγκ τάχθηκαν εναντίον κάθε προσπάθειας «πολιτικοποίησης του αθλητισμού και του ολυμπιακού κινήματος», μετά την απόφαση των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας να μην στείλουν πολιτικούς εκπροσώπους, επικαλούμενες τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σινγκιάνγκ (μειονότητα Ουιγούρων).

Η Ρωσία καταγγέλλει απόπειρα πολιτικοποίησης από τις τρεις προαναφερόμενες χώρες, ενώ σημειώνεται ότι η ίδια αποτελεί τον εαυτό της θύμα μιας ρωσοφοβικής πολιτικής των Δυτικών στον αθλητικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποστείλει αθλητές της σε διεθνείς διοργανώσεις μέχρι το 2022, μετά την τιμωρία της για την υπόθεση ντόπινγκ αθλητών της επί σειρά ετών μέχρι το 2015. Ωστόσο, οι “καθαροί” αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος ως ουδέτεροι αθλητές και να δώσουν το παρόν στο Πεκίνο.

Ταυτόχρονα, Ρώσοι αξιωματούχοι απαγορεύεται να βρεθούν σε διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί το αντίθετο, εφόσον έχουν προσκληθεί επίσημα.

Ετικέτες: Βλαντιμίρ Πούτιν, Κίνα, Ρωσία, Σι Τζινπίνγκ, Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

PREVIOUS

Κορωνοϊός-Γερμανία: Έκκληση του Όλαφ Σολτς στους πολίτες για εμβολιασμό

NEXT

Υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας “ναλοξόνη”, πάγιο αίτημα των ουσιοεξαρτώμενων
Related Post
6 Δεκεμβρίου, 2021
Αιγαίο: Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά
2 Μαΐου, 2019
Σταϊκούρας: Πτώση των επενδύσεων κατά 12% το 2018
3 Ιουνίου, 2019
Βενιζέλος: Επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ από τη Γεννηματά
31 Ιανουαρίου, 2023
Αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού (9,6%), οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved