Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 4 sec 0 Comment

Τα μηνύματα Παναγιωτόπουλου-Χρυσοχοΐδη από τον Έβρο

Δημήτρης Κυριακού - 20 Αυγούστου, 2021

Κοινό μήνυμα ότι τα ελληνικά σύνορα παραμένουν απαραβίαστα έδωσαν σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι δύο υπουργοί, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, επιθεώρησαν τον φράχτη στον Έβρο και επέβλεψαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των συνόρων ενόψει μίας πιθανής προσφυγικής ροής μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ΕΛ.ΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους, και είναι πολύτιμη η συνδρομή τους

«Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης με τη σειρά του δήλωσε: «Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις» και επισήμανε ότι «στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν.

Ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι από τα γεγονότα του Έβρου, πριν από 18 μήνες, «έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».

«Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής». Επιπλέον, είπε ότι «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά, με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ετικέτες: Δηλώσεις, Έβρος, Παναγιωτόπουλος, Φράχτης, Χρυσοχοϊδης

PREVIOUS

Γεννηματά: Αποδείχτηκε η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη

NEXT

Αφγανιστάν: Συνεχίζεται το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών για απομάκρυνση πολιτών
Related Post
20 Φεβρουαρίου, 2020
Βγαίνουν στη δημοσιότητα μετά τις 10 Μαρτίου οι ηχογραφήσεις των Eurogroup από τον Βαρουφάκη
6 Σεπτεμβρίου, 2020
ΗΠΑ: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά του ρατσισμού και υποστηρικτών της αστυνομίας
27 Απριλίου, 2021
ΗΠΑ: Αστυνομική βία εις βάρος 73χρονης με άνοια – Χειροπέδες για… 14 δολάρια
1 Δεκεμβρίου, 2020
ΟΟΣΑ: Σταδιακή επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάκαμψη το 2021
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved