Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 0 sec 0 Comment

Συρία: Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την συνταγματική αναθεώρηση

Γιάννης Διαμάντης - 18 Οκτωβρίου, 2021

Σε συμφωνία για την έναρξη της εγκαθίδρυσης νέου συντάγματος κατέληξαν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Συνταγματικής Επιτροπής στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η ειδική αποστολή του ΟΗΕ για την χώρα.

Η Επιτροπή, που αποτελείται από 45 εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών, αναμένεται να συντάξει νέο Σύνταγμα, μία διαδικασία που θα οδηγήσει στη διεξαγωγή εκλογών υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την χώρα, Γκέιρ Πέντερσεν, είπε ότι οι συμπρόεδροι συμφώνησαν να “προετοιμάσουν και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της συνταγματικής αναθεώρησης”.

Ο δεκαετής εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, καθώς 5,6 εκατ. πρόσφυγες ζουν σε γειτονικές χώρες, ενώ πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει κατορθώσει να ελέγξει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με την συμβολή της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο. Στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας υπάρχουν τουρκικά στρατεύματα, ενώ στα βορειοανατολικά, που ελέγχονται από τους Κούρδους, βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο ο Νορβηγός διπλωμάτης ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης απέρριψαν τις προτάσεις της συριακής αντιπολίτευσης αλλά και τις δικές του ιδέες για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο, μετά από εντατικές προσπάθειες εννέα μηνών, οι συμβαλλόμενες πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Ετικέτες: ΟΗΕ, Συρία

PREVIOUS

Εναρκτήρια συνεδρίαση του φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040»

NEXT

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ευκαιρία αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου
Related Post
9 Δεκεμβρίου, 2021
ΟΟΣΑ: Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα κατά 2,8 έτη μέχρι το 2050
8 Ιουλίου, 2020
Βρετανία: Μέτρα ύψους 30 δισ. λιρών για την στήριξη της οικονομίας
1 Ιουνίου, 2021
Τσίπρας: Η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας
12 Μαρτίου, 2022
Προσφυγή στο ΕΣΡ για ΕΡΤ και Alpha από τον ΣΥΡΙΖΑ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved