Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
73 views 0 sec 0 Comment

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Πέμπτη για το εμβόλιο της AstraZeneca

Δημήτρης Κυριακού - 15 Μαρτίου, 2021

Ύστερα από την απόφαση των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας να αναστείλουν προσωρινά την χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» και σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω μερικών περιστατικών που συνδέονται με θρόμβους αίματος, υπογραμμίζοντας με σαφήνεια όμως ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν κατά πολύ των κινδύνων.

«Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ θα εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τις πληροφορίες την Τρίτη και συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη, 18 Μαρτίου προκειμένου να καταλήξει για τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και για κάθε άλλο μέτρο που μπορεί να είναι απαραίτητο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Στην χώρα μας οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς τονίζουν ότι συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη κανονικά η εμβολιαστική διαδικασία με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αναμένοντας την ίδια ημέρα τις οριστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το ζήτημα πάντως θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίασή των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ετικέτες: AstraZeneca, Αναστολή, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΈΜΑ, Εμβολιασμοί, Εμβόλιο, Ιταλία, Προσωρινή, συνεδρίαση

PREVIOUS

ΕΟΔΥ: 1134 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα

NEXT

Στην έκδοση 30ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα
Related Post
8 Δεκεμβρίου, 2021
Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega: Το όνομα ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα επιστρέψουν
5 Μαρτίου, 2021
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
4 Δεκεμβρίου, 2020
Μετανάστευση: Συμφωνία μεταξύ Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Ευρωπαίας Επιτρόπου, κ. Johansson για τη δημιουργία Πρότυπης δομής φιλοξενίας στη Λέσβο
10 Απριλίου, 2021
Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved