Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
52 views 3 sec 0 Comment

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson

Μάριος Λουκάς - 14 Ιουνίου, 2021

Με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου,  Βoris Johnson, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Johnson για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο διάλογος και να δημιουργηθεί σταδιακά κλίμα εμπιστοσύνης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού για όλους πλαισίου των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Οι δύο ηγέτες εξέτασαν, ακόμη, την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-ΗΒ, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ιρλανδικού Πρωτοκόλλου καθώς και τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τη Συμμαχία μέσα από την Ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής Ηγετών, στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP-26), τον Νοέμβριο 2021, στη Γλασκώβη, την οποία αποδέχτηκε.

Ετικέτες: Boris Johnson, Ηνωμένου Βασιλείου, Μητσοτάκης

PREVIOUS

Σύνοδος NATO: Συνομιλία Μέρκελ-Ερντογάν – Διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα στην ατζέντα

NEXT

Μητσοτάκης-Le Figaro: Η μείζονα διαφορά μας με την Τουρκία εδώ και δεκαετίες αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας
Related Post
8 Ιανουαρίου, 2021
Παπαθανάσης: Άνοιγμα των καταστημάτων με click away
21 Μαΐου, 2019
Αυστρία: Αποπομπή όλων των Υπουργών του συγκυβερνώντος κόμματος
4 Απριλίου, 2020
Σόιμπλε κατά του ευρωομολόγου
25 Φεβρουαρίου, 2021
1784 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε ο ΕΟΔΥ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved