Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
58 views 1 sec 0 Comment

Σταϊκούρας: Στα τέλη Απριλίου η καταβολή των χρημάτων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Γιάννης Διαμάντης - 31 Μαρτίου, 2021

Στα τέλη Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των χρημάτων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης την επόμενη εβδομάδα, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει στα μέσα του μήνα.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ θα ευνοήσει περίπου 300.000 επιχειρήσεις. Κριτήριο για την χορήγηση βοήθειας αποτελεί η μείωση του τζίρου για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου με μία μικρή προσαρμογή για το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου του 2020 που ξεκίνησε το πρώτο lockdown. Την ίδια στιγμή, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής σε νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, που έκαναν έναρξη εργασιών από το Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιανουάριο του 2021 και είχαν αποκλειστεί από τους δύο προηγούμενους κύκλους, ανεξαρτήτως τζίρου.

Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί ενώ όσοι λάβουν ενίσχυση θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού έως το τέλος Αυγούστου. Το υπόλοιπο 50% θα αρχίσει να επιστρέφεται από το 2022 σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Τέλος, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο 8ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάιο, με στόχο την ενίσχυση επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές είτε ολόκληρο τον Απρίλιο είτε για μερικές ημέρες.

Ετικέτες: Επιστρεπτέα Προκαταβολή, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

PREVIOUS

Βουλή: Συστήνεται προανακριτική επιτροπή για τον Ν. Παππά- Υπερψηφίστηκε με 187 «ναι»

NEXT

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
Related Post
2 Ιανουαρίου, 2021
Κορωνοϊός – ΗΑΕ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
18 Ιανουαρίου, 2021
Κομισιόν: Έγκριση χρηματοδότησης ύψους €480 εκατ. για τον αυτοκινητόδρομο E65
24 Μαΐου, 2021
Δένδιας-Ρωσία: Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ιστορικοί και πολύ-επίπεδοι
16 Σεπτεμβρίου, 2020
Λιβύη: Παραδίδει την εξουσία ο Σάρατζ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved