
Επανεξελέγη Πρωθυπουργός της Σουηδίας η Μαγκνταλένα Άντερσον, η οποία αναδείχθηκε στο αξίωμα μετά από ψηφοφορία της Βουλής για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες.
Η Μαγκνταλένα Άντερσον εξελέγη από τους βουλευτές με 173 ψήφους κατά, 101 ψήφους υπέρ και 75 αποχές. Η μη καταψήφιση από 175 βουλευτές έκαναν Πρωθυπουργό την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών. Έτσι, η ίδια θα ηγηθεί μίας κυβέρνησης όπου θα συμμετέχει μόνο το κόμμα της.
Οι Σοσιαλδημοκράτες κατέχουν 100 από τις 349 έδρες του Κοινοβουλίου, το οποίο συνεπάγεται ότι το πρώτο κόμμα της χώρας θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.
Προτεραιότητα της νέας Πρωθυπουργού είναι η υποστήριξη του προϋπολογισμού, ο οποίος καταψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους Πράσινους, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση της Μαγκνταλένα Άντερσον μόλις οκτώ ώρες μετά την εκλογή της.
Η Μαγκνταλένα Άντερσον θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, οι οποίες κρίνονται αμφίρροπες. Κύρια αιτία είναι η σημαντική άνοδος των Σουηδών Δημοκρατών και της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι απειλούν τους Σοσιαλδημοκράτες.