
Επίθεση εναντίον κεντρικού ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.
Το περιστατικό συνέβη όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε στην είσοδο του ξενοδοχείου, προκαλώντας έκρηξη. Αμέσως μετά ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματούχους και μάρτυρες.
Το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα γνωστό στη σομαλική πρωτεύουσας, καθώς χρησιμοποιείται από κυβερνητικούς παράγοντες. Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας ανέφερε ότι νομικοί και ανώτεροι στρατιωτικοί βρίσκονταν εντός του κτιρίου κατά την επίθεση.
Την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε η Αλ – Σαμπάμπ, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Αλ – Κάιντα στη χώρα.
Τα τελευταία χρόνια η οργάνωση διεξάγει μαζικές επιθέσεις, διατηρώντας το κλίμα ανασφάλειας στη Σομαλία.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απόσυρση ορισμένων στρατευμάτων από την αφρικανική χώρα, που ήταν επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων.
Αρκετοί εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση ενέχει τον κίνδυνο ενίσχυσης της τρομοκρατίας στην πολύπαθη χώρα.