Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 2 sec 0 Comment

Σκωτία: Η Πρωθυπουργός Στέρτζον έθεσε εκ νέου το ζήτημα της ανεξαρτησίας

Γιάννης Διαμάντης - 14 Ιουνίου, 2022

Νέα αναφορά στην ανάγκη ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένου Βασίλειο έκανε η Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, η οποία παρουσίασε σήμερα μια σειρά λευκών βίβλων που καλούν σε αποστασιοποίηση από το Λονδίνο.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Νίκολα Στέρτζον τόνισε πως «έπειτα από όλα αυτά που συνέβησαν, το Brexit, την Covid, τον (βρετανό πρωθυπουργό) Μπόρις Τζόνσον, είναι καιρός να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό και καλύτερο όραμα», συμπληρώνοντας πως «είναι καιρός να μιλήσουμε για ανεξαρτησία».

Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας εκτιμά ότι το Brexit έχει αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι οι καθημερινότητα για την περιοχή και τους πολίτες είναι χειρότερη μετά την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, παρουσίασε δεδομένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξει τον ισχυρισμό της.

«Αυτή την κρίσιμη περίοδο, (…) παραμένουμε συνδεδεμένοι με ένα βρετανικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που μας υποχρεώνει σε απογοητευτικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα, τα οποία πιθανόν να επιδεινωθούν μάλλον, παρά να βελτιωθούν έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή αντίθετα θα σηκώσουμε τα μάτια μας με ελπίδα και αισιοδοξία και θα εμπνευσθούμε από συγκρίσιμες χώρες σε όλη την Ευρώπη;», διερωτήθηκε.

Στόχος της ηγέτιδας του SNP είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέχρι το 2023, παρά την άρνηση του Λονδίνου και της βρετανικής κυβέρνησης γι’ αυτό.

Ετικέτες: Ηνωμένο Βασίλειο, Νίκολα Στέρτζον, Σκωτία

PREVIOUS

Σοβαρό επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

NEXT

Δημόσια Διοίκηση: Καταλύτης για τον εκσυγχρονισμό η ψηφιακή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων
Related Post
25 Μαρτίου, 2021
Πιλότος «Ζευς»: Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας
25 Ιουνίου, 2022
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη υπέρ των αμβλώσεων – Έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο
5 Μαρτίου, 2022
Διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης
2 Μαΐου, 2019
Βρετανία: Έντονες συζητήσεις μετά την αποπομπή του Υπουργού Άμυνας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved