Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
108 views 0 sec 0 Comment

Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα

Μάριος Λουκάς - 8 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία της πανδημίας.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, θέλω να καταθέσω την ανησυχία μου για την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως για την αδυναμία, την ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου να περιορίσει τις συνέπειές της. Η χώρα μας έχει έναν τραγικό απολογισμό. Μέχρι τώρα, πάνω από 5000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι σχεδόν 4500 απ΄ αυτούς, από τον Νοέμβρη και μετά. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν πολύ πιο οξύ. Γνωρίζω ότι στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας, ο κλασικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι η κριτική στην κυβέρνηση, ωστόσο όταν τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, ευθύνη όλων μας είναι να καταθέτουμε και προτάσεις. Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω με την επίσκεψή μου, να σας καταθέσω τις σκέψεις και τις προτάσεις μου, επείγουσες προτάσεις και σκέψεις, με την έννοια του επείγοντος της εφαρμογής τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό που οι ειδικοί λένε ότι έρχεται, ένα τρίτο και πιο σφοδρό κύμα εξάπλωσης των κρουσμάτων.
Τέλος, θα ήθελα με την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας και τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την προστασία της ζωής που είναι το υπέρτατο αγαθό, αλλά και των ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της ίδιας της δημοκρατίας. Γνωρίζω από δικές σας παρεμβάσεις ότι κι εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη να προστατεύσουμε όλοι τα δικαιώματα και την ίδια τη δημοκρατία και κυρίως οι αναγκαίοι περιορισμοί, να μην αποτελέσουν για όλους μας μια συνήθεια. Να μην πάθουμε μιθριδατισμό ως κοινωνία. Παρά τους αναγκαίους περιορισμούς, οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν, η λογοδοσία της εξουσίας που είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας πρέπει να είναι παρούσα, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όλοι μας, πρέπει να προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η πανδημία και η εξέλιξή της είναι μια πρωτοφανής κατάσταση και μια πρόκληση για όλους μας. Για όσους τη διαχειρίζονται, για την κυβέρνηση πρωτίστως αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα. Και βέβαια για τους πολίτες, που δοκιμάζονται, αγωνιούν έχουν κουραστεί, κυρίως λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί. Είναι όμως αναγκαίο να συνεχίσουμε να τους τηρούμε, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης του καθενός από μας, όσο και των συλλογικών φορέων, που πρέπει κάθε φορά να δίνουν το σωστό μήνυμα.
Είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλο τον κόσμο, καθώς λόγω των χαρακτηριστικών που έχει και των συνεχών μεταβολών των δεδομένων, παρατηρούνται λάθη και παραλείψεις. Βλέποντας, όμως, και τις άλλες χώρες νομίζω ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει δυστυχώς ευθεία οδός για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βεβαίως κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής είναι μοναδική, δεν είναι ένας απλός αριθμός, έχει τη δική της μοναδική σημασία. Καλό είναι όμως να θυμόμαστε ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα μέχρι τώρα τα έχει πάει αρκετά ικανοποιητικά ως τώρα στη διαχείριση της πανδημίας.
Αυτή την ώρα προέχει νομίζω η προσπάθεια να εμβολιασθούν το ταχύτερο δυνατόν όσο γίνεται περισσότεροι συνάνθρωποί μας, και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι.
Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει κόπωση και αγωνία των πολιτών η οικονομία μας δοκιμάζεται. Χρειάζεται όμως να αντέξουμε, για να ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια, να μπορέσουμε να κοιτάξουμε το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία. Και ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι να υπάρξει ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας. Γιατί πέρα από τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, αυτό που έχει σημασία τούτη την ώρα, είναι να προστατέψουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας.
Θα ακούσω κ. Πρόεδρε με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας, ιδιαιτέρως για κάποια θέματα όπως των σχολείων. Αν νομίζετε ότι ετούτη την ώρα πρέπει ή όχι να ανοίξουν γιατί υπάρχει αυτή η δυσκολία. Είναι πολύ αναγκαίο ψυχολογικά για τα παιδιά να ξαναβρεθούν στο χώρο τους, αλλά παρατηρώ και στο διεθνή διάλογο αντίστοιχα φαινόμενα, δεν πρωτοτυπεί η Ελλάδα, με διαφωνίες και στους επιστήμονες. Επομένως είναι χρήσιμο να ακούσω όχι μόνο εγώ –φαντάζομαι θα τις θέσετε και στη δημοσιότητα– και τις δικές σας προτάσεις.

Ετικέτες: Αλέξη Τσίπρα, Σακελλαροπούλου

PREVIOUS

ΗΠΑ: «Παγωμένες» οι σχέσεις του Πενς με τον Τραμπ

NEXT

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας & παράταση ισχύος πρόσθετων μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου Φλώρινας
Related Post
3 Νοεμβρίου, 2023
Συζήτηση στην ολομέλεια του ΣτΕ της αίτησης Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές
12 Ιουλίου, 2021
Μοζαμβίκη: Η ΕΕ συστήνει στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης στο Cabo Delgado
1 Ιουλίου, 2021
Από τις 3 Ιουλίου καταργούνται oρισμένα προϊόντα μιας χρήσης
27 Μαΐου, 2022
Δια ζώσης συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου του Υπουργικού Συμβουλίου ύστερα από 2 χρόνια
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved