Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
75 views 0 sec 0 Comment

Σακελλαροπούλου από Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν

Δημήτρης Κυριακού - 15 Μαΐου, 2021

Επίσκεψη στον Έβρο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα πραγματοποιεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την Ορεστιάδα, βρέθηκε στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων στη Νέα Βύσσα όπου επισκέφθηκε στρατιωτικό φυλάκιο, και μεταξύ άλλων επέβλεψε τις εργασίες κατασκευής του. Εκεί διεξάγονται έργα αναβάθμισης του παλιού φράχτη, ενώ κοντά προχωράει η κατασκευή του καινούργιου.

Η ΠτΔ έκανε σαφές προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα «δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», παρά το γεγονός ότι σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στα γεγονότα στις Καστανιές πέρσι τον Μάρτιο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχήθηκε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα και στο μέλλον.

Όπως εκτιμά η κ. Σακελλαροπούλου «η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης» αποτελούν την εγγύηση γι΄ αυτό.

Την ΠτΔ συνόδευαν και ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Φράχτη, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης, και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης.

Ετικέτες: Δηλώσεις, Έβρος, Επίσκεψη, Νέα Βύσσα, Ορεστιάδα, Σακελλαροπούλου, Φράχτης

PREVIOUS

Δένδιας: Η Οικογένεια είναι το βασικό κύτταρο οργάνωσης της κοινωνίας

NEXT

Παναγιωτόπουλος: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται
Related Post
20 Αυγούστου, 2021
Τα μηνύματα Παναγιωτόπουλου-Χρυσοχοΐδη από τον Έβρο
7 Ιουνίου, 2020
ΗΠΑ: Αποστάσεις από την υποστήριξη Τραμπ από Μπους και Ρόμνεϊ
10 Σεπτεμβρίου, 2021
Ορκωμοσία Υπουργού και Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
8 Μαΐου, 2019
Ημερίδα: Η ελευθερία του Τύπου σε κίνδυνο;
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved