Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 1 sec 0 Comment

Ρωσία: Αποχώρησαν στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία

Γιάννης Διαμάντης - 16 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχώρησε ένα μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονταν στην Κριμαία το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση στρατιωτικών γυμνασίων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι «οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, που ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στα τακτικά γυμνάσια σε περιοχές δοκιμών της χερσονήσου της Κριμαίας, κατευθύνονται με τραίνα πίσω στις μόνιμες βάσεις τους».

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες ενός τρένου που μετέφερε άρματα μάχης να διασχίζει τη γέφυρα που περνά από τα στενά Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να ενώσει την Κριμαία με το ρωσικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη αποχώρησαν ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται κοντά στα χερσαία σύνορα με την Ουκρανία, κίνηση που προκάλεσε ανακούφιση στη Δύση.

Μέχρι στιγμής, το NATO εμφανίζεται αισιόδοξο για την αποκλιμάκωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Ωστόσο, αναμένει επιπλέον κινήσεις για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ασκήσεις

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Αλεξέι Ρεζνίκοφ, είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν εθνικές στρατιωτικές ασκήσεις, μια εκ των οποίων θα παρακολουθήσει και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Λευκορωσίας. 

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις ρωσικές απειλές δεν περιέχουν «κάτι το μη αναμενόμενο», προσθέτοντας ότι θα συμμετέχει στη συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ετικέτες: Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Στρατεύματα

PREVIOUS

Διάγγελμα Μπάιντεν για Ουκρανία: Η εισβολή παραμένει εξαιρετικά πιθανή

NEXT

Πέθανε από κορωνοϊό ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Μποτίνος
Related Post
31 Ιουλίου, 2023
Στην επενδυτική βαθμίδα η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I
25 Ιουλίου, 2023
Πτώση καναντέρ που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Κάρυστο
3 Μαρτίου, 2020
Αδ. Γεωργιάδης: Καμία επιχείρηση δεν θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό
23 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Γερμανία: Κριτική Μέρκελ κατά των Πρωθυπουργών των κρατιδίων που ήραν το «lockdown»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved