Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
63 views 2 sec 0 Comment

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Τι επιδιώκει κάθε πλευρά

Γιάννης Διαμάντης - 28 Φεβρουαρίου, 2022

Ξεκινούν σε λίγη ώρα οι διαπραγματεύσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και την Ουκρανίας, με φόντο την επίτευξη συμφωνίας για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκεται ήδη στα σύνορα, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Άμυνας Ρεζνίκοφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τοτσίτσκι, τον Σύμβουλο του Προέδρου Παντόλιακ, του βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και τον εκπρόσωπο της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Σε ανακοίνωσή της, η Ουκρανία επισήμανε: «Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις. Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος».

Από την πλευρά της, η Ρωσία επιθυμεί την εξεύρεση μίας συμφωνίας προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανάρτησε φωτογραφία του χώρου που θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες, η οποία συνοδευόταν από το εξής: «Ο τόπος των συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στη Λευκορωσία είναι έτοιμος και εμείς αναμένουμε τις αντιπροσωπείες».

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αμύνεται στο έδαφός της εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι Υπουργοί Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία, μετά την απόφαση για κοινή χρηματοδότηση για την προμήθεια και αποστολή όπλων στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ.

Τέλος, αποφασίστηκε η απαγόρευση της λειτουργίας του ρωσικού δικτύου Russia Today και του πρακτορείου Sputnik στην Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ετικέτες: Διαπραγματεύσεις, Ουκρανία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία

PREVIOUS

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου

NEXT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διπλωματικός «πυρετός» για τον Εμμανουέλ Μακρόν
Related Post
6 Αυγούστου, 2020
Λίβανος: Θλίψη και οργή μετά την έκρηξη στη Βηρυτό
17 Ιανουαρίου, 2022
Τουρκία: Νέα συνεδρίαση δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη για τον Οσμάν Καβαλά
24 Ιανουαρίου, 2022
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλείνει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια της Τραγάνας προς Αθήνα
22 Δεκεμβρίου, 2020
Πρόσθετη στήριξη ναυτικών, ακτοπλοΐας και νησιών με παρεμβάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved