
Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες είναι έτοιμοι να συνδράμουν στην άμυνα της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ουκρανικών αρχών για ξένους εθελοντές που θα πολεμήσουν στη χώρα.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την Κυριακή να σχηματιστεί μια «διεθνής λεγεώνα». Νεαροί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να πολεμήσουν, ενώ άλλοι κατέθεσαν αίτηση στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ουκρανίας διεθνώς για να συστρατευθούν.
Ο 26χρονος Αμερικανός Νταξ, βετεράνος της 82ης αερομεταφερόμενης μονάδας του Πεζικού, μίλησε για την απόφασή του να πάει να πολεμήσει στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, λέγοντας ότι θα ένιωθε τύψεις, αν δεν πήγαινε να πολεμήσει. Ο ίδιος θα πάει μαζί με άλλους Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ουκρανία να πολεμήσει.
Την ίδια στιγμή, ένας Καναδός μάγειρας από την Βρετανική Κολομβία, ονόματι Μπράισον Γούλσι, αποφάσισε να αφήσει την δουλειά του και να βρεθεί στην Ουκρανία με ταξίδι από τον Καναδά στην Πολωνία. «Ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι», εξήγησε ο 33χρονος.
Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο 35χρονος γιατρός Ζουλιέν Ογκέρ, ο οποίος θα εγκαταλείψει τα ιατρικά καθήκοντά του στον Καναδά και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για λογαριασμό του ουκρανικού Υπουργείου Υγείας.
Βετεράνοι του στρατού προειδοποιούν τους υποψήφιους εθελοντές που δεν διαθέτουν στρατιωτική εκπαίδευση ότι η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να στοιχίσει στα πεδία των μαχών, καθώς κρίνεται απαραίτητη σ’ αυτές τις συνθήκες.