Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
74 views 0 sec 0 Comment

Παπαθανάσης: Ξεκινά από σήμερα ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου

Γιάννης Διαμάντης - 25 Μαΐου, 2021

Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Παπαθανάσης έγραψε: «Ξεκινά από σήμερα μέχρι 30 Ιουλίου 2021 ο νέος κύκλος αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σημειώνεται πως οι δύο νέες προκηρύξεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 805 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (7ος κύκλος) και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (5ος κύκλος).

Ειδικότερα, η προκήρυξη «Γενική Επιχειρηματικότητα» έχει προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονται με τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, με τους πόρους να προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων, και τα 280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Τέλος, η προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» έχει προϋπολογισμό στα 405 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονται με τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, με τους πόρους να προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τα 5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Ετικέτες: Νίκος Παπαθανάσης, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

PREVIOUS

ΗΠΑ: Καταδίκη Μπάιντεν για την αεροπειρατεία στην πτήση της Ryanair – Έκκληση για απελευθέρωση του Προτάσεβιτς

NEXT

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έγκριση της επένδυσης Θριάσιο Ι
Related Post
27 Μαρτίου, 2020
Κορωνοϊός: Στήριξη 600 ευρώ σε 166.000 επιστήμονες
13 Μαΐου, 2021
Χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων (Καζίνο, ΟΠΑΠ PLAY, Οίκοι Ανοχής, Γραφεία συνοικεσίων)
18 Απριλίου, 2021
Διμερή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ όπως αναφέρει το Reuters
1 Φεβρουαρίου, 2022
Κίνημα Αλλαγής: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved