Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
66 views 1 sec 0 Comment

Ουκρανία: Μπαράζ επιθέσεων κατά του κυβερνοχώρου από χάκερ

Γιάννης Διαμάντης - 14 Ιανουαρίου, 2022

Μαζική επίθεση δέχθηκαν τα συστήματα επικοινωνιών και οι ιστοσελίδες της κυβέρνησης στην Ουκρανία τη νύχτα της Πέμπτης. Μάλιστα, αρκετές εξ αυτών δεν είχαν αποκατασταθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι υπεύθυνη είναι η Ρωσία.

Απειλές από τη Ρωσία

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως οι ενέργειες της περασμένης νύχτας ενδέχεται να αποτελούν το προοίμιο ενός γενικευμένου πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν ιδιαίτερα απειλητικά μηνύματα, ένα εκ των οποίων έγραφε χαρακτηριστικά: «Ουκρανοί, όλες οι πληροφορίες που σας αφορούν έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί. Να φοβάστε και να προετοιμάζεστε για το χειρότερο. Αυτό ισχύει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας».

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είχαν εκφράσει φόβους για κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος της Ουκρανίας. Πλέον, τόσο το NATO όσο και η Ουκρανία βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ρεπορτάζ της Washington Post στις 20 Δεκεμβρίου σημείωνε ότι η απειλή της Μόσχας εναντίον του Κιέβου περιλαμβάνει κυβερνοεπιθέσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο τραπεζικό σύστημα και σε άλλες σημαντικές υποδομές για τη λειτουργία της Ουκρανίας.

Ετικέτες: Κυβερνοεπίθεση, Ουκρανία, Ρωσία, Χάκερς

PREVIOUS

Ιταλία: Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Νταβίντ Σασόλι

NEXT

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον Ευαγγελισμό οδηγήθηκε γυναίκα μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της
Related Post
18 Ιανουαρίου, 2021
Πρωτιά στην τηλεθέαση για το «Καφέ της Χαράς»
3 Ιανουαρίου, 2022
Ολλανδία: 14 γυναίκες αναλαμβάνουν Υπουργεία σε σύνολο 29
7 Μαρτίου, 2022
Εισβολή στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά ο Δήμαρχος της πόλης Χόστομελ
31 Αυγούστου, 2021
ΕΟΔΥ: 3628 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved