Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
98 views 4 sec 0 Comment

Ουκρανία: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη

proskiniogr - 9 Φεβρουαρίου, 2024

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για θέματα διαφθοράς δέχθηκε την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του.

Σύμφωνα με το kyivindependent.com, η απόφαση λήφθηκε από έδρα τριών δικαστών αφότου τον Αύγουστο του 2023 ο Ιβάν Σαββίδης είχε περιληφθεί σε λίστα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με 25 Ρώσους ολιγάρχες που οι επιχειρήσεις τους είχε κριθεί ότι υπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό – βιομηχανικό μηχανισμό και των οποίων τα assets δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί ακόμα.

Τα κατασχεθέντα στοιχεία περιλαμβάνουν το 100% της PJSC Pentopak (παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών), καθώς και το 100% της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine. Σύμφωνα με την Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς της Ουκρανίας, η σύζυγος του επιχειρηματία είναι η ονομαστική ιδιοκτήτρια πολλών εταιρειών στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ανήκουν στην πραγματικότητα στον ίδιο.

Ακόμα, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία στο παρελθόν.

Ετικέτες: Ιβάν Σαββίδης, Ουκρανία

PREVIOUS

Επιστολή με αιτήματα έστειλαν στον Κ. Μητσοτάκη οι αγρότες μετά την Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων

NEXT

Στα Τέμπη ο Κασσελάκης: Θα παλέψουμε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη
Related Post
14 Απριλίου, 2022
Γερμανία: Αποκάλυψη σχεδίου απαγωγής του Υπουργού Υγείας από αρνητές της πανδημίας
27 Οκτωβρίου, 2023
Ισραήλ: Σειρήνες στο Τελ Αβίβ μετά από επίθεση της Χαμάς
24 Φεβρουαρίου, 2021
ΓΣΕΒΕΕ: Απειλή λουκέτου για τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις
19 Ιουνίου, 2019
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποδουλωθεί
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved