Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 2 sec 0 Comment

Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Δεν θυμάμαι ποτέ η σχέση και η φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να ήταν πιο ισχυρή

Δημήτρης Κυριακού - 6 Ιανουαρίου, 2024

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά, στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Μπλίνκεν έφτασε στις 6μμ στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού, με το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων να είναι αυξημένο.

Ο διάλογος των δύο ανδρών που έγινε γνωστός στα ΜΜΕ, λίγο αργότερα:

«Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Υπουργέ, είναι πραγματική χαρά να σας καλωσορίζω στο σπίτι μου, στον κόλπο της Σούδας, και δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ ένα μέρος που να συμβολίζει καλύτερα το βάθος της εταιρικής μας σχέσης από αυτό εδώ, το νησί της Κρήτης. Είμαι πολύ χαρούμενος που σας καλωσορίζω σε μια στιγμή που ειλικρινά αισθάνομαι ότι η διμερής μας σχέση είναι στο καλύτερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ.

Σε αυτούς τους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς για την περιοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να σταθούμε δίπλα-δίπλα, όχι μόνο για να εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας, αλλά και για να ενεργήσουμε ως σύμμαχοι και να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν στην ταραγμένη περιοχή μας.

Και πάλι, είναι πραγματική χαρά μου να σας υποδέχομαι εδώ.

Άντονι Μπλίνκεν: Kύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να σάς πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, να με υποδέχεστε εδώ στο σπίτι σας. Έχω πολλούς Έλληνες φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξέρω τι σημαίνει να καλωσορίζεις κάποιον στο σπίτι σου και αυτό σημαίνει πολλά, οπότε σας ευχαριστώ γι’ αυτό.

Πρέπει επίσης να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας όσον αφορά τη σχέση μεταξύ των χωρών μας. Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια και έλεγα στον πρέσβη μας, στον υπέροχο πρέσβη μας George Tsunis, ότι δεν θυμάμαι ποτέ η σχέση, η εταιρική σχέση, η φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να ήταν πιο ισχυρή. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με την στενή σχέση μεταξύ των λαών μας, αλλά έχει να κάνει επίσης με την ηγεσία, και ειδικότερα με τη δική σας ηγεσία. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.

Στεκόμαστε ενωμένοι, αντιμετωπίζοντας ορισμένες από τις ισχυρές προκλήσεις που έχουμε συναντήσει. Αλλά το γεγονός ότι στεκόμαστε μαζί, ότι συνεργαζόμαστε, είτε πρόκειται για την υπεράσπιση της Ουκρανίας, είτε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, είτε για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, στη Γάζα, είτε με τόσους πολλούς άλλους τρόπους, αυτό αποτελεί τεράστια πηγή δύναμης και διαβεβαίωσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ξέρω λοιπόν ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Η φωνή σας, οι απόψεις σας, οι συμβουλές σας και η συνεργασία σας, σημαίνουν πολλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ.

Ετικέτες: Μητσοτάκης, Μπλίνκεν, Συνάντηση, Χανιά

PREVIOUS

Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα το Σάββατο

NEXT

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 126 οι νεκροί- Χάνονται οι ελπίδες για επιζώντες
Related Post
18 Μαρτίου, 2022
Ολοκληρώθηκε η επικοινωνία Μπάιντεν – Σι – Η Κίνα τάσσεται υπέρ της ασφάλειας
18 Ιανουαρίου, 2021
Μητσοτάκης: Στέλνουμε όλοι το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό
6 Δεκεμβρίου, 2019
Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
3 Σεπτεμβρίου, 2021
Ευρωζώνη: Σε υψηλά επίπεδα η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved