
Έκκληση να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία οι Αμερικανοί πολίτες λόγω της έκρυθμης κατάστασης με την Ρωσία απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να «γίνει παλαβή πολύ γρήγορα».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NBC, ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να φύγουν, πρέπει να φύγουν τώρα. Έχουμε μπροστά μας έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου. Πρόκειται για πολύ διαφορετική κατάσταση και τα πράγματα μπορεί να γίνουν παλαβά πολύ γρήγορα».
Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανέπτυσσε αμερικανικές δυνάμεις στην Ουκρανία, για να επιχειρήσει ή για να απομακρύνει Αμερικανούς, εάν πραγματοποιούνταν η υποτιθέμενη ρωσική εισβολή, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε «παγκόσμιο πόλεμο».
«Αυτό που ελπίζω είναι πως αν (…) (σ.σ. ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν) κάνει τον παραλογισμό να εισβάλει, θα δείξει την ευφυΐα να μην κάνει κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς πολίτες», κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν.