Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
50 views 3 sec 0 Comment

Μεγάλη πτώση τιμών για έργα ΑΠΕ

Μάριος Λουκάς - 24 Μαΐου, 2021

Άλλο ένα «φράγμα» έσπασαν οι τιμές για τα έργα ΑΠΕ σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό. Ειδικότερα, στη σημερινή ηλεκτρονική δημοπρασία, στο πλαίσιο της κοινής ανταγωνιστικής διαδικασίας της ΡΑΕ για υποβολή προσφορών έργων ΑΠΕ, οι τιμές ξεκίνησαν από τα 53,86 ευρώ/MWh και η χαμηλότερη τιμή έκλεισε στα 32,97 ευρώ/MWh. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 40 ευρώ/MWh.

Η συνεχής μείωση των τιμών για τα έργα ΑΠΕ επιβεβαιώνει στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εθνική οικονομία. Τα σημερινά αποτελέσματα του διαγωνισμού πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα κατά τουλάχιστον 61% έως το 2030.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η εντυπωσιακή πτώση των τιμών για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως καταγράφηκε στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της ωρίμανσης της τεχνολογίας των ΑΠΕ, αλλά και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Με την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα επιτυγχάνουμε την προσφορά καθαρής ενέργειας με ανταγωνιστικότερες τιμές για τους καταναλωτές. Η διαμόρφωση των τιμών των έργων ΑΠΕ στο 1/3 του κόστους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εμβληματικής μεταρρύθμισης της απολιγνιτοποίησης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ». 

Ετικέτες: renewable energy sources, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΑΠΕ, πτώση τιμών

PREVIOUS

Μητσοτάκης-Financial Times: Οι ευρωπαίοι ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να συμφωνήσουν σε αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία

NEXT

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Άσκηση «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21»
Related Post
22 Οκτωβρίου, 2020
ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος του δημόσιου χρέους το β’ τρίμηνο του 2020
9 Ιανουαρίου, 2023
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς επεξεργασία το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών
27 Μαΐου, 2019
Ανησυχία στελέχους του ESM για το πρωτογενές πλεόνασμα
21 Οκτωβρίου, 2020
NΔ: Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε ούτε την τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved