
Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο γιος του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, Σαντάμ, πριν από λίγες ημέρες.
Ο Σαντάμ Χαφτάρ προσγειώθηκε με ιδιωτικό τζετ της οικογένειας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με πτήση από το Ντουμπάι. Ο ίδιος είχε επαφές με Ισραηλινούς αξιωματούχους για περίπου μιάμιση ώρα. Μετά το τέλος των επαφών, επέστρεψε στη Λιβύη.
Τόσο ο Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο γιος του αναζητούν στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη από το Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, υπόσχονται ότι σε περίπτωση νίκης στις προσεχείς προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου, προτίθενται να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ οι βουλευτικές θα διεξαχθούν ένα μήνα αργότερα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών να πραγματοποιηθεί μερικές εβδομάδες αργότερα, εξαιτίας ορισμένων δυσχερειών.