Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
77 views 1 sec 0 Comment

Λαγκάρντ: Αναγκαία η επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης

Γιάννης Διαμάντης - 19 Οκτωβρίου, 2020

Αναγκαία χαρακτήρισε την επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε, αρχικά, ότι «αν δεν είναι στοχευμένο (σσ. το Ταμείο Ανάκαμψης), αν χαθεί στους διοικητικούς δαιδάλους και δεν αρδεύσει την πραγματική οικονομία για να προσανατολίσει τις χώρες μας προς την ψηφιακή και την πράσινη οικονομία, θα έχουμε χάσει μια ιστορική ευκαιρία για να αλλάξουμε τα δεδομένα».

Σε ερώτηση για πιθανή μεταγενέστερη εκταμίευση των χρημάτων απάντησε ότι «ο στόχος της Επιτροπής είναι να μπορούν να καταβληθούν στις αρχές του 2021 και πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί. Η μπάλα είναι στην περιοχή των κρατών, τα οποία οφείλουν να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την ανάκαμψη –μερικά είναι ήδη έτοιμα– και της Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να τα περάσει γρήγορα από κόσκινο. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι θα πρέπει επίσης να προχωρήσουν γρήγορα, ιδιαίτερα τα εθνικά κοινοβούλια για να υιοθετήσουν τους μηχανισμούς».

Η εκταμίευση των πόρων αποτελεί σημαντικό ζήτημα, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέτει το ζήτημα του σεβασμού του κράτους δικαίου ως προϋπόθεση για την διαδικασία.

Μέχρι στιγμής Πολωνία και Ουγγαρία διαφωνούν με την προσέγγιση, εγείροντας ενστάσεις που έχουν μπλοκάρει την διαδικασία.

Ετικέτες: Λαγκάρντ, Ταμείο Ανάκαμψης

PREVIOUS

ΕΦΚΑ: Πέντε νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

NEXT

Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Related Post
9 Φεβρουαρίου, 2023
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει στην Τουρκία η Ελλάδα
28 Ιανουαρίου, 2020
Τσίπρας στον Χατζηνικολάου: Η πιο κρίσιμη απόφασή μου ήταν πως δεν θα πάω σε μετωπική ρήξη με τέτοιο ποσοστό στο δημοψήφισμα
20 Αυγούστου, 2020
ΝΔ: Η Ελλάδα παραμένει στις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως
3 Φεβρουαρίου, 2022
Alert! Μπάιντεν: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS μετά από επιχείρηση του αμερικανικού στρατού
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved